Ege Haberleri

EGE

    Meyve GDO’lu mu usta

    Burcu TANER/ İZMİR, (DHA)
    11.11.2009 - 00:00 | Son Güncelleme: 10.11.2009 - 20:38

    Genetiği Değiştirilmiş Organizma içeren ürünler toplumda kaygı yarattı. Tüketici ürün alırken, eskiden “Hormonlu mu” diye sorardı, şimdi “GDO’lu mu?” diye soruyor.

    Son günlerin önemli tartışma konularından biri olan Genetiği Değiştirilmiş Organizma içeren ürünler toplumda kaygı yarattı. Düne kadar sebze ve meyve alırken “Hormonlu mu” diye sorulurken, şimdi “GDO’lu mu?” diye sorulmaya başlandı. Üreticiler de meyve ve sebzelerde GDO bulunduğuna dair iddialardan rahatsızlık duydu. Bu konuya açıklık getiren yetkililer ise Türkiye’de üretilen sebze ve meyvelerin GDO’suz olduğunu ve gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini söyledi. GDO’lu ürünlerle ilgili uzun dönemdir yaptığı uyarılarla tanınan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Tayfun Özkaya, GDO’nun mısır, soya, pamuk ve kolza gibi ithal ürünlerde bulunduğunu vurgulayarak “Türkiye’de üretilen hiçbir sebze ve meyvede GDO bulunamaz. Ancak mısırın girdiği mısır şerbeti, mısır şurubu gibi ürünler meyve sularında kullanılabiliyor. Sadece bu gözönüne alınmalı” diye konuştu. Yanlış anlaşılmalardan kaynaklı üreticinin mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizen Özkaya, özellikle hazır gıdalar alırken dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse ise, yazılı ve görsel basında yansıtılan GDO tartışmalarında sebze ve meyvelere gönderme yapılmasından kaynaklı üreticiler adına rahatsız olduğunu söyledi. Sedat Köse, “Tüketicinin gönlü rahat olsun, vehamete kapılmasın. Meyve ve sebzeler GDO içermiyor. Bu konuda korku bulutu yaratmanın anlamı yok” diye konuştu.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı