Meyve çekirdeklerini atmayın, Manisa’ya gönderin

Güncelleme Tarihi:

Meyve çekirdeklerini atmayın, Manisa’ya gönderin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 00:00

Manisalı üroloji uzmanı ve biyolog Doktor Fahrettin Er, meyve çekirdeklerinin çöpe atılarak yok edildiğini, oysa bu çekirdeklerin kurutulup toprakla buluşturulması ile her birinin meyve ağacına dönüşeceğini iddia edip "Her Çekirdek Bir Ağaçtır" projesini üretti.

Projeye, Manisa Belediyesi, TEMA Vakfı, Manisa Havacılık Topluluğu ve Manisa Dağcılık Grupları da destek verdi ve ortak çalışacakları açıklandı. Proje, kısa süre içinde internet kanalı ile ülke çapında bir kampanyaya dönüştü. Yurdun dört bir yanında vatandaşlar yedikleri kiraz, erik, kayısı, şeftali ve badem çekirdeklerini Manisa Belediyesi’ne gönderme hazırlığında. Çığ gibi büyüyen projesini Doktor Fahrettin Er şöyle anlattı:

"10 yıldır Manisa dağlarındaki yabani armut ağaçlarını aşılayarak meyve ağacına döndürmek için çaba harcıyorum. Manisa Belediyesi çalışmalarım için geçtiğimiz aylarda bana "Çevre Ödülü" verdi. Ben de bu ödüle teşekkür olarak "Her Çekirdek Bir Ağaçtır" adı altında yeni bir proje ürettim. Projeye göre kiraz, erik, kayısı, şeftali ve badem gibi meyvelerin çekirdeklerinin toplanıp kurutulduktan sonra kasım ayı içersinde Manisa çevresindeki dağlara atılacak veya dikilecek. Bu projeye mahalle muhtarları, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız yardımcı oldu. İnternet kanalı ile tüm Türkiye’ye yayıldı. Hatta Hollanda televizyonu önümüzdeki hafta benimle ropörtaj yapmak için Türkiye’ye geleceğini bildirdi. Ben www.doktorfahrettin.com adlı sitemde projeyi anlatıyorum. Kampanya çerçevesinde 1 yılda 10 milyon meyve çekirdeği toplanıp bunların 1 milyonunun meyve ağacına dönüşmesi sağlanacak. Sıfır maliyet ile uygulanan bu proje Manisa’da küresel ısınmaya karşı önlem içeren en büyük proje olacak. Toplanan meyve çekirdekleri paraşütçüler aracılığı ile Spil Dağı’na serpilecek. Ardından Gördes, Selendi ve Demirci ilçelerinde uygulanacak. Projenin tüm ülke çapına yayılması ise en büyük idealim".

ÇEKİRDEKLERİ NEREYE GÖNDERECEKSİNİZ

İstanbul

Türkiye Üstün Yetenekli Çocukları Eğitim Vakfı. Vakıf temsilcisi Funda Ardıç, Tel: (533) 763 32 12 www.tuycev.org Adres: Dikilitaş Emirhan Cad. Örnek Apt. No:7 D:1 Beşiktaş

Merve Zengin Merkez Efendi Geleneksel Tıp Derneği. Zeytinburnu Merkez Efendi Mah. Yeni Çiftlikyolu No:1/1 Tel: (212) 664 41 55 www.merkezefendi.org

İzmir

Konak İş Eğitim Merkezi 108 Sok. No:1 Çankaya. Tel: (232) 446 46 88, İbrahim Aydoğan(533) 664 09 83.

Manisa:

Opr. Dr. Fahrettin Er, 2. Anafartalar Mah. Tümen Cad. Gazi İsmail Bey Apt. No:5/1
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!