Meyhaneci / Turgay Noyan

Güncelleme Tarihi:

Meyhaneci / Turgay Noyan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 11:27

Naviga dergisinde denizcilik konulu yazılarına devam eden Turgay Noyan’ın gazeteci, denizci ve müzisyen kimliklerinin yanında bir de “meyhaneci” kimliği var.

Haberin Devamı

70 ve 80’li yılların gözde eğlence mekanlarından Turgay’ın Tavernası Derya adlı mekânın kurucu ortaklarından olan Turgay Noyan, Naviga Yayınları tarafından basılan Meyhaneci adlı anı kitabında, 1960 – 1993 yılları arasında, ağırlıklı olarak başıda bulunduğu meyhanede yaşadığı olayları, müzisyen, tavernacı ve gazeteci gözüyle okurlarıyla paylaşıyor. Turgay Noyan, 27 yaşında, üniversite üçüncü sınıf öğrencisiyken taverna patronu, başka bir deyişle meyhaneci oldu. Ortağı olduğu Turgay’ın Tavernası Derya, İstanbul’un en popüler eğlence mekânlarından biri haline geldi. Tavernanın orkestrası, o yılların bir numaralı müzik dergisi, Hey okurları tarafından yılın en iyi orkestrası seçilmişti. Turgay Noyan, kitapta yer verdiği olaylar ve anlattığı her anının kesinlikle gerçek olduğunun altını çiziyor. Kimi tatlı kimi acı olan hatıralarını okurken, zaman zaman eğlenecek zaman zaman ibretlik olaylara tanıklık edeceksiniz.  Askeri darbe dönemlerinin tanığı olan yazar, anıları arasında, darbe öncesi yaşanan anarşi ve darbe sonrası yaşanan sıkıyönetim koşullarında, tanık olduğu yetki zorbalıklarını, başından geçen, bizzat yaşadığı olaylardan örneklerle okurlarına aktarıyor.    Yeni Asır Gazetesi’nin İstanbul temsilcisi olan Turgay Noyan, daha çok denizcilik ve yatçılık alanlarındaki girişimleriyle tanınıyor. Sabah gazetesinde, denizcilik haberlerine yer verdiği “amatör ve deniz” başlıklı köşede yazılarına devam eden gazeteci-yazar Turgay Noyan, denizcilik ve yatçılık dergisi olan Naviga’nın da fikir babası ve kurucu ortağıdır.

Haberin Devamı

Denizcilikle ilgili hikâyelerini 2007 yılında, “Denizden Gelen Adam” adıyla kitap haline getirdi.  Deniz hikâyelerinin devamı niteliğindeki “Denizden Gelen Kadın” adlı ikinci kitabı ise 2010 yılında yayınlandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!