Meydanı terk etmediler

Güncelleme Tarihi:

Meydanı terk etmediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 15:18

TÜRK bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle Konak Meydanı’nda toplanan binlerce İzmirli, önceki gece olduğu gibi, dün gece de darbe girişimine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Sabaha kadar meydanı terk etmeyen İzmirliler, “Asker kışlaya”, “Türkiye burada, darbeciler nerede”, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları attı. Meydandaki “Coş Fetö coş, darben çıktı boş” pankartı dikkat çekti. Alanın etrafına “Darbeye karşı tek ses, tek nefes”, “Darbecilere karşı bu kez milli irade kazandı” ve “Türkiye’yi seviyorum, darbeye karşı duruyorum” pankartları, Vilayet Konağı’na da Türk Bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın posterleri asıldı. Kalabalığa katılım giderek artarken, sürücüler de araçlarıyla konvoy oluşturup korna çalarak protestolara destek verdi. Kentteki birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve sendikanın da destek verdiği ‘Demokrasi Nöbeti’nde darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için dua okundu. Dev ekranların kurulduğu alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’dan, Başbakan Yıldırım’ın da Ankara’dan yaptığı konuşma canlı yayımlandı. Yorulan kimi vatandaşlar çimlerin üzerinde dinlenirken, meydandaki kalabalık ilerleyen saatlere rağmen dağılmadı.

Haberin Devamı

TELEFONLA BAĞLANDI
Bu arada, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ı telefonla arayan Başbakan Binali Yıldırım, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” tezahüratlarıyla kendisine destek veren İzmirlilere, “Hepinize saygılar sunuyorum. Konak Meydanı’nda buluşan hemşehrilerime sevgilerimi gönderiyorum. İzmir her zaman olduğu gibi farkını ortaya koydu. İzmir milyonları sokağa dökerek farkını ortaya koydu. Sizleri yürekten tebrik ediyorum. Demokrasiye sahip çıktınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Bülent Delican da Türkiye’nin ve İzmirlilerin darbeye karşı durduğunu, vatanına milletini sahip çıktığını söyledi. Türkiye’nin ciddi bir tehditi atlattığına dikkat çeken Bülent Delican, “Demokrasinin kalesi olan bu kent, kendi demokratik kimliğini gösterdi, vatanına sahip çıktı. İzmirliler olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Fatih Sultan Mehmet nasıl bir çağ açıp başka bir çağı kapattıysa, Mustafa Kemal Atatürk nasıl Kurtuluş Savaşı’nı başlatıp İzmir’de sonlandırdıysa, bu milletin evlatları da bugün bir destan yazmıştır. Artık bu millete oyun oynayamayacaklar. Bu millet darbeyi tarihe gömmüş durumda. Darbe karşısında bu milletin vicdanı siper oldu, dimdik ayakta durdu. Artık kimse darbe yapmaya teşebbüs bile edemeyecek, çünkü karşısında milleti bulacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!