Mevsimlik tarım işçilerine mobil sağlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Mevsimlik tarım işçilerine mobil sağlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 15:53

Her yıl olduğu gibi bu yıl da fındık ve sebze işlerinde çalışmak için farklı şehirlerden gelen mevsimlik tarım işçileri, Çarşamba’da belirlenen alanlara yerleşmeye başladı. Belli gruplar halinde Çarşamba’ya gelen mevsimlik tarım işçileri, köylerde çadır bölgeleri kurarak yaşıyor.

Haberin Devamı

Samsun Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kurulan Mobil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından tüm çadır bölgelerinde yaşayan mevsimlik işçilere sağlık taraması yapılıyor.

Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Çalışmak için genellikle Şanlıurfa, Adıyaman gibi illerden gelen işçiler yaz dönemi boyunca çeşitli illerde tarım işlerinde çalıştıkları için yeterli sağlık hizmetini alamamaktadırlar. TC Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla mevsimlik tarım işçilerine sağlık hizmetleri aile hekimleri tarafından misafir hasta kapsamında veriliyor. Bu kapsamda Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kurulan Mobil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından tüm çadır bölgeleri dolaşılarak çadırlarda yaşayan kişilerin yaş grupları belirlenip hamile, bebek ve çocuklar tespit edildi. Hamile ve bebeklerin eksik aşıları tamamlandı. Ekiplerimiz tarafından mevsimlik tarım işçilerine hijyen, bulaşıcı hastalıklar, KKKA, anne sütünün önemi ve beslenme konularında eğitimler verildi. Toplum Sağlığı Mobil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından verilen bu hizmetler yaz boyunca devam edecektir.” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!