Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: Kabul edilemez, ikiyüzlülüktür

Güncelleme Tarihi:

Mevlüt Çavuşoğlundan ABDye: Kabul edilemez, ikiyüzlülüktür
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 12:30

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD askerlerinin Suriye'de YPG armalı üniforma giymesine sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Antalya'da düzenlenen BM En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı kapsamındaki basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu'na, ABD’li askerlerin Rakka'da terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin arması ile görüntülenmesine ilişkin bir soru soruldu.

Çavuşoğlu bu soruya, "Terörle mücadelede çok iddialı olan bir ülkenin, bizim müttefikimizin, ABD askerlerinin YPG armasını, bir terör örgütünün armasını kullanması kabul edilemez" diye yanıt verdi.

Bakan Çavuşoğlu, "ABD'nin Ankara büyükelçiliği nezdinde de, Washington'daki büyükelçiliğimiz aracılığıyla ABD dışişleri bakanlığı nezdinde de tepkimizi gösterdik" ifadesini kullandı.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook dün düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bir soru üzerine, ABD özel kuvvet askerlerinin kendi güvenlikleri için görev yaptıkları bazı yerlerde daha az görünür olmak için yerel güçler arasına karışabileceğini söylemişti.

Haberin Devamı

“NEYMİŞ EFENDİM KENDİ GÜVENLİKLERİNİ SAĞLIYORLARMIŞ”

Çavuşoğlu, Cook'un açıklamasıyla ilgili olarak da "Telefonda Sayın Obama, Sayın Kerry, bize YPG'nin, PYD'nin güvenilir olmadığını söyleyecek ve terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyecekler. Sonra Ankara'daki iki saldırının sorumlusu terör örgütünün armalarını takacaklar. Neymiş efendim, kendi güvenliğini sağlamak içinmiş. O zaman onlara tavsiyemiz Suriye’nin diğer bölgelerine gittikleri zaman DAEŞ’in, El-Nusra’nın, El-Kaide’nin armasını taksınlar, Afrika’ya gittikleri zaman da Boko Haram’ın armasını taksınlar. Biz bu terör örgütleriyle YPG'yi aynı görmüyoruz diyenlere cevabımız, 'Bu çifte standarttır ve iki yüzlülüktür' olur" ifadelerini kullandı.

Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen saldırılar karşısında da farklı tutumlar sergilendiğini belirten Çavuşoğlu, "Bugün maalesef terörle birlikte mücadele ettiğimiz ülkelerin terör örgütlerine bakış açısında şu kriter var: kullandığım terör örgütü ve kullanamadığım terör örgütü... Böyle bir anlayışla terörle mücadelede başarısız oluruz. Bugün olduğu gibi. Bugün karşı karşıya kaldığımız tablo bu" dedi. 

Haberin Devamı

Mevlüt Çavuşoğlundan ABDye: Kabul edilemez, ikiyüzlülüktür

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!