Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi

Güncelleme Tarihi:

Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 00:00

Mevlit Kandili her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm ülkede coşkuyla idrak edildi.

Haberin Devamı

Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi

BAŞKENTTE KANDİL COŞKUSU

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "O'nun bugün veladeti, mevlidi yeniden ülkemizi, milletimizi gönül coğrafyamızı ve alemi İslamı sevgiyle, muhabbetle, rahmet ve merhametle kuşatsın. Hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Kandiliniz mübarek olsun" dedi.

Başkentte Mevlit Kandili dolayısıyla Ahmet Hamdi Akseki, Hacı Bayram-ı Veli ve Kocatepe camilerinin de aralarında bulunduğu birçok camide mevlit okundu, dualar edildi.

Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi



Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde gerçekleştirilen programa katılan Görmez, Hazreti Muhammed'in veladetinin anlamına dair mesajlar verdi.

Hazreti Peygambere salat ve selam eden Görmez, Müslümanların Hazreti Muhammed'e karşı üç vazifesi olduğuna vurgu yaparak, "Kandillerde telefonlarımız kilitleniyor. Vatandaşlarımız bizlere kandili nasıl ihya edelim diye soru soruyorlar. Bu geceyi en güzel, O'na karşı üç vazifeyi idrak ederek yapabiliriz. O'nu anmak, anlamak ve yaşamak bizim en önemli üç vazifemizdir" ifadelerini kullandı.

Hazreti Peygamberi anmanın çeşitli yollarından birinin de O'na salat ve selam etmek olduğunu ve bunu Müslümanların layıkıyla yaptığını belirten Görmez, "Asıl bizden istenen O'nu anlamaktır. Elbette sadece siyer kitapları ve hadis kitaplarını okuyarak O'nu yeterince anlayamayız. Biz tarihte yaşamış, hayatı bitmiş bir kahramanın hayatını okur gibi Rasulün hayatını okuyamayız. O'nu anlamada iki hatamız var. Birincisi, O'nu sadece mucizelerle donatıp beşer üstü anlamaya, okumaya çalışmak. İkincisi ise sıradan bir beşer yerine koymaktır" diye konuştu.

Hazreti Muhammed'in beşeriyetinin de risaletinin de rahmet olduğunu ifade eden Görmez, O'nun vazifesinin bize sadece kitabı getirmek değil kitabı yaşanan bir hayata dönüştürmenin mücadelesini verdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA MEVLİT KANDİLİ, COŞKUYLA İDRAK EDİLDİ

Haberin Devamı

Mevlit Kandili dolayısıyla Sultanahmet ve Eyüp Sultan camilerini dolduran vatandaşlar, Kuran-ı Kerim dinleyerek, dua etti.

Yatsı namazı sonrası, Sultanahmet Camisi'nde düzenlenen mevlit programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Eyüp Sultan Camisi'nindeki programa katılan vatandaşlar da Eyüp Sultan Türbesi'nde dua etmek için uzun kuyruk oluşturdu.

Mevlit programının ardından camilerde vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da kandil dolayısıyla Sultanahmet ve Eyüp Sultan'da vatandaşlara süt dağıttı.

İstanbul'daki birçok camide kandil dolayısıyla mevlit okutularak, dualar edildi.

İZMİR'DE MEVLİT KANDİLİ

Haberin Devamı

İzmir'de Mevlit Kandili dolayısıyla kentteki camilerde programlar düzenlendi.

Kandilde birçok vatandaş, Bostanlı Beşikçioğlu Camisinde yatsı namazını kıldı.

Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi



Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunduğu programda verilen vaazda, Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler verilerek, kandilin önemine vurgu yapıldı. Cemaat daha sonra dua etti.

Cami önünde, vatandaşlara kandil simidi ve lokma ikramında bulunuldu.

SELİMİYE'DE MEVLİD KANDİLİ COŞKUSU

Edirne’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii, Mevlid Kandili'nde doldu taştı.

Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi


Mimar Sinan tarafından yapılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami Selimiye, Mevlid Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı mübarek Mevlid Kandili’ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Selimiye’ye akın etti. Akşam namazını kılan cemaat camiden, ardından Edirne İl Müftülüğü’ne bağlı görevlilerce okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’i ve birbirinden güzel ilahileri dinledi. Cemaat, ‘Mevlid’ konulu vaazı da dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı.
Edirne’de Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı Mevlid Kandili’nde vatandaşlara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kandil simidi ve süt ikram edildi. İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesi de vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıttı.

Haberin Devamı

ORDU'DA TÜM CAMİLER DOLDU TAŞTI

Mevlid Kandili, tüm İslam aleminde olduğu gibi Ordu’nun Fatsa ilçesinde de bütün camilerde Mevlid-i Şerif, dua ve ibadetlerle kutlandı.
Mevlid Kandili'nde geceyi idrak etmek isteyen yüzlerce Fatsalı vatandaş Orta Büyük Cami'ye ve ilçede bulunan diğer camilere akın etti.
Camiyi dolduran 7’den 70’e kadın-erkek bütün cemaat Kur’an-ı Kerim ve ilahileri can kulağıyla dinleyip dualara gür sesle “Amin” dedi.

Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi

MEVLİD KANDİLİ ANTALYA’DA CAMİLERİ DOLDURDU

Antalya’da Mevlid Kandili dolayısıyla Muratpaşa Camii ibadet etmek isteyen vataşlarla doldu taştı.
Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar, kandili coşkuyla idrak etti. Çok sayıda vatandaş, mübarek gece dolayısıyla tarihi Muratpaşa Camii'nin yanı sıra kentin değişik bölgelerindeki camileri yatsı namazından önce doldurdu.İl Müftüsü Osman Artan ve İlçe Müftüsü Celil Karaca'nın sohbeti ile başlayan kandil programında kılınan namazın ardından vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini, okunan Mevlid-i Şerifi ve ilahileri dinledi. Namaz sonrası camiden çıkan vatandaşlara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce Mevlit Kandili dolayısıyla süt ve Muratpşa Camii Derneği tarafından lokma dağıtıldı.

Haberin Devamı

Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi

KARS'TA SOĞUK HAVAYA RAĞMEN CAMİYE AKIN ETTİLER

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü olan Mevlid Kandili, tüm yurtta çeşitli mekanlarda kutlandı. Kars'ta da kandili kutlamak için soğuk havaya aldırmayan yaşlısı genci binlerce vatandaş, Evliya Camii'ne akın etti.

Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi

Kars Merkez Evliya Camii Külliyesi içinde türbesi bulunan Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin kabri her kandil olduğu gibi bu kandilde ziyaretçi akınına uğradı. Türbe ziyaretinin ardından vatandaşlar, camide namaz kıldı, kandil vesilesiyle okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahileri dinledi, ellerini semaya açıp dualar etti.

Mevlit Kandili tüm ülkede coşkuyla idrak edildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!