Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

Güncelleme Tarihi:

Mevlananın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 23:00

- Etkinlikler kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyelerince sema ayini gerçekleştirildi

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyelerince sema ayini yapıldı.

7-17 Aralık tarihlerinde 11 gün boyunca gerçekleştirilecek 21 sema gösterisinin ilki, Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda icra edildi. Sema töreni öncesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan, topluluk üyeleriyle Türk Tasavvuf Müziği konseri verdi. Konserden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyeleri, sema töreni gerçekleştirdi.

Programa, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan sema törenlerinde Mevlana Kültür Merkezi dışında Konya Büyükşehir Belediyesince yeni tamamlanan 10 bin kişi kapasiteli kongre merkezi de kullanılacak. 13 Aralık ve Şeb-i Arus gecesi olan 17 Aralık'taki etkinlikler, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!