Mevlana, İzmir Barosu’nda anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mevlana, İzmir Barosu’nda anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 13:03

Mevlana, İzmir Barosu’nda anıldı

Haberin Devamı

İZMİR Barosu, 744. Mevlana’yı Anma Haftası dolayısıyla 'Çağlara Sığmayan Bilge: Mevlana' adlı bir söyleşi ve ney dinletisi gerçekleştirdi.

Aynı zamanda İzmir Barosu üyesi de olan Mevlana Araştırmacısı Av. Bilal Eyüboğlu’nun gerçekleştirdiği sunuma, Ege Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi ve Neyzen Kaşif Demiröz de neyiyle eşlik etti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, bütün dünyada saygı duyulan Mevlana’nın eserlerinin, kendisinin ne kadar bilge ve ne kadar insan sevgisi ile dolu bir insan olduğunu gösterdiğini ifade etti. Mevlana’nın yapıtları, eserleri ve davranışlarının topluma her zaman örnek olduğunu ifade etti.

Av. Bilal Eyüboğlu yaptığı sunumda, yirmi yılı aşkın bir süredir Mevlana araştırmacısı olduğunu ifade ederek böyle bir etkinlik düzenlendiği için teşekkür etti. Mevlana’nın yaklaşık 800 yıldan bu yana bütün insanlığı birliğe, kardeşliğe sevgi ve hoşgörüye çağıran büyük bir sevgi çağlayanı, bir mana kutbu, bir hoşgörü abidesi ve büyük bir kültür meşalesi olduğunu söyleyen Av. Bilal Eyüboğlu, "Dünya ansiklopedilerinde doğu kültürünü temsil eden simalar arasında Mevlana hep birinci sıradadır. Özellikle batı ülkelerinde Mevlana hakkında yayınlanan kitapların milyon adet satışı yapılmaktadır. Dünyanın pek çok merkezinde Mevlana’dan esinlenerek semahaneler, Mevlevihaneler açılabilmektedir. Mistik, sufi müzik artık çağdaş müziğin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Mevlana’nın müzesi ve türbesi her yıl yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçiyi çekmektedir" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!