Mevlana aşığı Yamandede Talas'ta anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mevlana aşığı Yamandede Talasta anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 15:11

Mevlana aşığı Yamandede Talas'ta anıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – TALASLI Yaman Dede olarak bilinen Mehmet Abdulkadir Keçeoğlu, söyleşi ve şiir gecesiyle anıldı.

Talas Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Yaman Dede şiir ve söyleşi gecesine Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve Emrah İsmail Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, il ve ilçe protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Program Yaman Dede’nin hayatının anlatıldığı belgesel film gösterimiyle başladı. 7 Kasım'da Talaslı merhum Cemil Baba’yı ölüm yıldönümünde düzenledikleri programla andıklarını ifade eden Başkan Palancıoğlu, “Bugün de Yaman Dede’yi anıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde ilçemizin manevi isimlerinden Somuncu Baba’yı ve Sadıka Ana’yı anacağız. Bunlar bizim için son derece önemli. Özellikle Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonu, hedefleri, stratejileri belli. Ekonomide dünyanın en büyük 16. ülkesi arasında yer alıyoruz. 2023’te inşallah 10. ekonomisi haline geleceğiz. İhracatta hedefimiz 500 milyon dolara çıkmak Ar-Ge faaliyetlerimiz, enerji konusunda hedeflerimiz hep belli. Bir akademisyen olarak, bir belediye başkanı olarak Türkiye’nin sosyal ve kültürel hedeflerinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. 2023 ve 2071 hedeflere sosyal ve kültürel hedeflerimizin de eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kitap okumada dünyada 100. sıradayız. Dolayısıyla Yaman Dede, Somuncu Baba, Cemil Baba gibim manevi şahsiyetleri peygamber efendimizle birlikte rehber edinmemiz son derece önemli ” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, yaptığı konuşmada insanın sorumlulukları olduğunu belirterek şunları söyledi:

“O yüzden doğru insanlarla ve Allah dostlarıyla bir araya gelmenin çok fazla kıymeti var. Ama doğru insanlarla bir araya gelmek lazım. Yanlış insanlar bizim yolumuzu şaşırmamıza sebep olabiliyor. Hele hele 15 Temmuz’da yaşadığımız ve ufkumuzdaki insan tipini değiştiren bir kısım dini dürtülerle yola çıktığını söyleyip ama istikametini şaşıran, kurallarımızla kutsallarımızla oynayan bir yapıdan sonra böyle bir şeye olan isteğimizin ve iştirakimizin daha fazla olması gerektiğini düşündüm.”

Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, son zamanlarda siyasi faaliyetler nedeniyle işlerinin büyük bir kısmının dünyalıkla geçtiğini anlatarak, “Yıllardır varlığıyla ruhanetiyeti ile bütünleşen ve manevi dünyasını şekillendirmeye çalışan insanların koyulan yasaklar sonucunda insanların bizim gibi ibadet aşkıyla yanıp tutuşmuş insanları yanlış kullanarak hangi noktaya götürdüklerini 15 Temmuz sürecinde gördük. Onun için geçmişteki manevi dünyamızdaki halisane samimi duygularla şekillendiren insanların hayat tarzını öğrenmeye çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından araştırmacı yazar Muhsin İlyas Subaşı ve tasavvuf musikisi sanatçısı Mustafa Demirci, Yaman Dede’nin hayatının anlatıldığı unutulmaz bir söyleşi gerçekleştirdi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!