Metrobüs şoförüne şimdi de tazminat şoku

Güncelleme Tarihi:

Metrobüs şoförüne şimdi de tazminat şoku
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 20:20

METROBÜSTE bulunan bir yolcunun şemsiye darbesi sonrası büyük bir kazaya neden olan şoför Recai Türkoğlu hakkında tazminat davası açıldığı anlaşıldı. Metrobüsün altında kalan aracı sigortalayan şirket, Türkoğlu’nun yanı sıra İETT'ye karşı tazminat talebi ile dava açtı. Tazminat davasına konu otomobilde, Doktor İbrahim Mithat Us yaralı olarak kurtarılmıştı.

Haberin Devamı

Olay geçen 23 Eylül sabahı yaşandı. Tutanaklara göre kaza anı ise 08:42 olarak kayda girdi. İstanbul Acıbadem’de yaşanan kazanın nedenini ise, bir yolcu
ile şoför arasında yaşanan tartışma oluşturdu. Yolcu Murat Akbulut, tartıştığı şoför Recai Türkoğlu’na şemsiye ile vurdu. Türkoğlu yüzüne aldığı darbe sonrası koridora düşünce metrobüs de karşı yönde gelen araçların arasına daldı. Çok sayıda kişinin yaralandığı kazada onlarca araç da hasar gördü.

İETT DE DAVALIK OLDU
Olay ile ilgili savcılık soruşturması devam ederken, şoför Türkoğlu hakkında birkaç gün önce bir tazminat davasının açıldığı anlaşıldı. İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davayı Eureko Sigorta A.Ş. açtı. Davalı konumda ise şoför Recai Türkoğlu, İETT ve kazaya karışan metrobüsün sigortasını yapan şirket yer aldı.

Haberin Devamı

'SORUMLUSUNUZ ÖDEYİN'
Sigorta şirketinin dava dilekçesine göre, Recai Türkoğlu’nun yönetimindeki metrobüsün altında kalan araçlardan biri de Doktor İbrahim Mithat Us’un otomobiliydi. Dr. Us, korkunç kazada yaralı olarak kurtuldu. Sigorta şirketi, otomobilin sahibine 95 bin TL’lik ödeme yaptıklarını kaydetti. Anılan ödemenin ise geçen 30 Eylül’de yapıldığı kaydedildi. Sigorta şirketi yapılan bu ödemenin 83 bin 911 TL’lik kısmının tahsili için de, sorumlu olduğu iddia edilen şoför ve İETT’ye karşı dava açtı. Dava dilekçesinin tebliği sonrası, davalıların savunmaları bekleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!