Metro istasyonlarına bebek bakım odaları

Güncelleme Tarihi:

Metro istasyonlarına bebek bakım odaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:30

İZMİR Metrosu'nun Konak ve Üçyol istasyonlarında özel "bebek bakım odaları' açıldı. Turnikeler öncesinde oluşturulan ve tüm ihtiyaçlar düşünülerek hazırlanan bebek odalarından metro yolcusu olmayan anneler de yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Kent içindeki ziyaretleri sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sıkça aktarılan "metroda bebek odası' talepleri karşılığını buldu. İzmir Metrosu'nun Konak ve Üçyol İstasyonları'nda hizmete giren özel "bebek bakım odaları' anneler tarafından beğenildi. Annelerin büyük bir ihtiyacını karşılayan bu hizmetten sadece metro yolcuları değil, tüm bebekli kadınlar yararlanabiliyor. Bu amaçla bebek odası, metro merdivenlerini indikten sonraki ilk köşelerde yani ücret ödenip geçilen turnikelerin öncesinde oluşturuldu.

Bebek odaları annelerin ihtiyaçları düşünülerek hazırlandı. Odalara, bebek bezlerinin atıldığı, kokuları engelleyen hijyenik çöp kovası, alt değiştirme masası ve minderi, alt değiştirme masasının hijyeni açısından tek kullanımlık alt değiştirme havlusu, sensörlü sabunluk ve havluluk, 2 adet ergonomik berjer konuldu. Duvarlar antibakteriyel boya ile boyandı. Odaların camları içeriyi göstermeyecek şekilde malzeme ile kaplandı. Duvarlar ve camlar bebeklerin de ilgisini çekecek görsel süslemelerle donatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!