Metin Sertoğlu: Örnek Vali

Güncelleme Tarihi:

Metin Sertoğlu: Örnek Vali
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1999 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

İlimiz sınırları içerisinde, yaban hayatını korumak, usulsüz avlanmanın önüne geçmek, yasadışı faaliyetlerin önlenmesi için asayiş ve güvenlik tedbirlerinin etkinliğini artırmak, ilimizdeki avlanmamın bir merkezden koordinesini sağlayarak avcıların hangi bölgede olduğunu güvenlik güçlerince bilinmesini temin etmek ve Merkez Av Komisiyonu kararlarının daha etkin bir şekilde uygulanabilmesini sağlamak amacıyla Valiliğimizce, ‘‘Kontrollü Avcılık’’ başlatılmış, aşağıdaki kararlar alınmıştır.

10-11-1999 tarihli Bayburt Valiliği tarafından kaleme alınıp sayın Vali Ali Haydar Öner tarafından imzalanıp bölge birimlerine gönderilen çağdaş yazının ilk paragrafıyla yazıma başladım. Avlanması 27 Şubat 2000 tarihine kadar sürecek su kuşlarının bir bir isimleri ile 26 Aralık 1999 tarihinde avlanılması yasaklanacak olan keklik türlerinin tamamı ile tavşan cinsleri açıkça belirtilmiştir. ‘‘Ne varmış bunları yazacak, hepsi MAK kitapçığında yazılı’’ demeyi aklından geçirenler acele etmesin, yazımın devamını beklesinler.

HABER VERECEKLER

Avlaklarda haznesi ikiden fazla fişek alan pompalı ve yarım otomatik tüfek ile avlanmak yasaktır. Her türlü kapan, teyp, alaca, kafes, far gibi aygıtların kullanımı yasaktır. En önemlisi, bölgemize av için gelenler 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat telefonlarına müracaat ederek kaç kişi olduklarını, kimlik bilgilerini, araçlarının plaka numaralarını ve ne kadar süreyle hangi bölgelerde avlanmak istediklerini bildireceklerdir. Avlanmak istedikleri bölge güvenlik güçlerince av için uygun görülmez ise başka bölge önerilecektir.

Avcılar av bitiminde yine 155 Polis İmdat ya da 156 Jandarma İmdat telefonlarına avladıkları avın cinsini ve miktarı hakkında bilgi verdikten sonra yöreyi terk edeceklerdir. Güvenlik güçlerince yapılacak kontrollerde beyanların doğruluğu araştırılacak, yanlış beyanda bulunanlar, yasaklanmış usül ve silahla avlananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bu çağdaş tamimin dağıtımı, Erzincan, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Giresun Valilikleri ile askeri garnizon komutanlıklarına ve ilçe jandarma kom. ve köy muhtarlıklarına kadar ulaştırılmıştır.

Bu bildiriyi okuyunca hemen Sayın Vali Ali Haydar Öner'i arayıp kendisini kutladım. Bayburt ve çevresi için yaptıkları hizmetlerden küçük bir bölümü olarak değerlendirdiği bu koruyuculuğun yanı sıra, av hayvanlarının üremesi ve korunması için ektikleri buğdayların biçilmeden hayvanlara terk edildiğini, Bayburt çevresine diktirdiği yüz binlerce fidanın yakında altında gölgelenecek duruma geldiğinde insanların yaban varlıkları ile birlikte doğanın güzelliklerinden faydalanmalarına imkan sağlanacaktır demiştir. Orhan Kaynar arkadaşımız köşesinde yazdığı gibi, elbetteki bu valinin eli öpülür.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!