Metin Sertoğlu: Ölümüne terk!

Güncelleme Tarihi:

Metin Sertoğlu: Ölümüne terk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

GEÇEN yazımda ‘‘Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri kapı-kapı dolaşıp, doğaya keklik salacağız diyerek avcıların ağzına bal çalıyor’’ demiştim. Silivri civarında 1000 çil keklik, 30 da göstermelik sülün salmışlar. Akılları sıra beni yalanlamak isterlerken, rezaletin son perdesini açmışlar. Olacak iş değil! Kışın tam ortasında bu hayvanları Orman Bakanı Sayın Nami Çağan'ın eline tutuşturup, bando mızıkayla ölümüne yollamayı kim akıl etti bilemiyorum! Halbuki kuş salım işleri sadece ilkbaharda, sessiz sedasız yapılır! Böylelikle, hayvanlar doğa şartlarına alışırlar, hem de av sezonu kapalı olduğundan, avcılara hedef olmazlar.

Şimdi uzun uçmasını, kardan korunmasını dahi bilmeyen bu kümes av kuşları, tilkilerin, şahinlerin ve avcıların hücumuna uğrayacaklar, kelimenin tam anlamı ile telef olacaklardır. Avlanma bedeli olarak avcılardan toplanan, maliyenin el koyduğu 700 milyar liradan kalan 3.5 milyar lira da, sırf benim yazıma cevap olsun diye sokağa atılmıştır.

Peki, Bakan beyin elinden kanatlanıp uçan bu paranın hesabını kim verecektir! Satın alınan kuşların Silivri avlaklarına salınmasını da kafam almıyor doğrusu! Silivri ve civarı, her dinden ve mezhepten usulsüz avcının harman olduğu bir bölgedir. Şayet çil keklik ve sülünler avcılar vursun diye sus payı salınmış ise, çil ve sülün avcılığı halen yasak kapsamındadır!

KİMLER MUTLU OLACAK

Acaba devlet avlakları, paralı avlak mı sanılmıştır! Orman Bakanlığı'nda dosyası mevcut, tüp gaz bayisinin davetlisi olarak gelen 30 kadar İtalyan avcısı, şu günlerde Silivri ve civarında kaçak çulluk avı yapmaktadır. Şayet İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı bu yazımı ihbar kabul edip, bu avcıların üzerine gidecek olursa, bu eli tüfeklileri yakalamakta zorluk çekmeyecektir.

Öte yandan İstanbul'lu röntgenci doktorun misafiri, Sinyor Rafaello Lello da ülkemize teşrif etmişlerdir. Silivri ve çevresinden nasibi aldıktan sonra, kanlı eylemlerini Sinop ve Samsun avlaklarında sürdürecektir. Beraberinde hediye getirdiği köpek enikleriyle acaba kimleri mutlu edecektir!

Geçtiğimiz av sezonu da ülkemizde bulunan bu İtalyan avcı, doktor rehberin başarılı hizmetleri sonucunda, ülkemizde bir ay içinde vurduğu 400 çulluk ve 2 yaban domuzunu minibüsüne yükleyip, İtalya'ya dönüş yolculuğuna çıktığında, gece Bulgaristan'da konaklamış, sabah ise otelin önünde arabasını bulamamıştır. Araba da dahil olmak üzere vurduğu hayvanlar ile tüfeklerinin üzerine soğuk su içmiştir. Komşunun iştahını kabartan çulluklar mı, yoksa araba mı oluşmuştur!

Kargadan kılavuz alıp, kış ortasında meraya keklik salarak, avcılığı yönettiğini sanan, kaçak yabancı avcılar ve yardakçılarının, kamyonetler dolusu milli serveti yurt dışına kaçırmalarına engel olmayı beceremeyen, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığı seçimlerine çomak sokmaya yeltenen Milli Parklar Genel Müdürü Sayın Hüsrev Özkara mı acabaaa!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!