Metin Sertoğlu: Karayel

Güncelleme Tarihi:

Metin Sertoğlu: Karayel
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2001 00:00


Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

SON yıllarda Kuzey Batı'dan esen Karayel'i arkalarına alıp, bir bardak suda fırtınalar koparan çıkarcı avcı simsalarının sesi soluğu kesildi! Yalan yanlış karalama yazılar için ödemeye mahkum edildikleri maddi tazminatların ağır yükü, bellerini ve kara kalemlerini kırdı! Bölge isimleri ile süsleyip, ‘‘ Avcılar Birliği’’ adı altında, kurdukları naylon kuruluşların kılavuzları olarak, Karayel'in ayazında kanat kırığı! göçerken, Avcılık ve Atıcılık Federasyonu'nu ele geçirmek, geçiremeyince de yok etmek hayallerini beraberlerinde götürdüler. Nihayet takke düştü kel büzüştü. Devleti ve Federasyonunu tanımayan, avcılara ve doğaya yönelik çalışmalara devamlı taş koyan, korunmaya muhtaç hayvancıkları acımasızca telef eden zihniyetin mimarlarını göremez, ot tıkanan çanlarını duyamaz olduk. İsimlerini yazmaktan gocunmuyorum, çünkü açılan bu temiz sayfayı Karayel hortumundan artakalan çöplerle kirletmek istemiyorum. Beklenen mutlu sona nihayet ulaşıldı.

EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE

İki kardeş devlet kurumu Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü el ele, gönül birliği içinde, insan ve doğa hizmetinde birleştiler. Bu mutlu sona emeği geçen her iki Genel Müdür Sn.Kemal MUTLU ile Hüsrev ÖZKARA'ya ve arkadaşlarına avcılar ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kaçınılmaz birlik ve beraberliği ilk yazılı metnini Türk avcılarının bilgilerini sunup Hayırlar dilerken, elbette ki ‘‘Rastgelenin de’’ uğruna inanıyorum.

Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanlığı'na

Ulus-Ankara

Bakanlığımız il Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ‘‘Avcı Eğitimi Protokolü’’ kapsamında Avcı Eğitimi kursları Milli Parklar Av-Yaban Hayatı Başmühendislikleri ile Halk Eğitim Başkanlıkları işbirliği çercevesinde ülke genelinde başlatılmıştır.

Ülke genelinde avcı eğitimine katılan kursiyerlerin, illerde bulunan Federasyonumuza bağlı atış poligonlarından yararlandırılmaları ve atıcılık disiplini hakkında uygulamalı eğitim verilmesi konusunda desteklerinizi ve gereği için talimatlarınızı arz ederim.

Av. Hüsrev ÖZKARA Genel Müdür

Metin SERTOĞLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!