Metin Oktay'ın ismini verin heykelini dikeyim

Güncelleme Tarihi:

Metin Oktayın ismini verin heykelini dikeyim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 13:38

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane ismi Metin Oktay'ın adı İzmir'de Yeni Bornova Stadı'na verilebilir. Bu istek Altınordu'nun başkanı Seyit Mehmet Özkan'dan geldi.

Haberin Devamı

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Doğanlar’da yapılan Yeni Bornova Stadı’na, Türk futbolunun ‘Taçsız Kral’ı Metin Oktay’ın isminin verilmesini istedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulunan Özkan, “Metin Oktay İzmir doğumludur. İzmirspor çıkışlıdır, İzmir’in çocuğudur, Eşrefpaşalıdır. Onu sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar da sever. Futbola ilgili ilgisiz herkesin gönlünde taht kurmuştur. Alçak gönüllüdür, halkın içindedir, fakir dostudur. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük futbol yıldızı, adam gibi adam Metin Oktay’ın ismi Yeni Bornova Stadı’na çok yakışır” dedi.
Türkiye’de sadece 2 amatör kulübe ait Metin Oktay Stadı bulunduğu hatırlatan Başkan Özkan, “Biri amatör kümedeki Küçükçekmecespor’un kullandığı 1500 kişilik Metin Oktay Stadı, diğeri de 1000 kişilik Gebze Metin Oktay Stadı. Amatör Gebzespor bile burayı kullanmıyor. Başkalarının görmediğini gören bu iki camiaya şükran borçluyuz. Ama koskoca Metin Oktay ismine daha büyük stadyumlar yakışır. Yeni Bornova Stadı seyirci ile iç içe, çağdaş futbola çok uygun güzel bir tesis. Buraya Metin Oktay’ın ismi verilirse, ben de tesisin girişine 3 metrelik bir Metin Oktay heykeli armağan edeceğim” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!