Metin bizi dinlemedi ve ölüme gitti

Güncelleme Tarihi:

Metin bizi dinlemedi ve ölüme gitti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 23:43

Turgay Şeren, dün 22. ölüm yıldönümünde andığımız Metin Oktay ile ilgili hiç unutamadığı sırrını paylaştı.

Haberin Devamı

“O gece G.Saray Adası’nda yemek yiyorduk. İlerleyen saatlerde Metin kalkmak istedi. Onu ‘Hep birlikte başka bir gazinoya gideceğiz’ diyerek bizden ayrılmaması için iknaya çok uğraştık. Ama dinlemedi ve sonra acı haber geldi.”

TÜRK kaleciliğinin efsanesi “Berlin Panteri Turgay Şeren”, evinin kapılarını açtığı HÜRRİYET’le futbol tarihimize ışık tutacak bir röportaj paylaştı. Galatasaray ve Milli Takım’ın unutulmaz kaptanı, bugünlerde evinde dinlenirken, futbolseverlerin kendisine gösterdiği büyük sevgi ve saygının mutluluğunu yaşıyor. Bizimle birçok anısını paylaşan Kaptan, dün 22’inci ölüm yıldönümünde andığımız takım arkadaşı Metin Oktay’ın yıllarca sır olan trafik kazası sonucu ölümünü de anlattı. Şeren, ‘Taçsız Kral’ ile geçirdiği son geceyi anlatırken hala hissettiği üzüntüsünü gizleyemese de başladı anlatmaya:

Haberin Devamı

BELKİ BUGÜN ARAMIZDAYDI

“G.SARAY’ın bir galibiyetinden sonra arkadaşlarla gece Kuruçeşme’deki Galatasaray Adası’nda yemek yiyorduk. İçkiler içildi. Metin ilerleyen saatlerde ‘ben kalkıyorum’ deyince masadaki arkadaşlar karşı çıktı. Hep birlikte ‘buradan başka bir gazinoya gideceğiz’ diyerek, bizden ayrılmaması için çok çalıştık. O kadar diretmemize rağmen bizleri dinlemedi. ‘Gitmem lazım’ dedi. Ve gitti... Arkasından Metin Oktay’ın köprüden geçerken trafik kazası yaptığı haberi geldi. O gece tüm ısrarımıza rağmen aramızdan ayrılmayıp bizimle diğer gazinoya gitmiş olsaydı, belki bugün bile aramızda olacaktı.”

ATATÜRK’ÜN ÜSTÜNE DONDURMA DÖKTÜM

TURGAY Şeren ile konuşup da Atatürk’ten bahsetmemek olmaz. Ulu Önder, efsane kalecinin isim babasıdır çünkü... 1932 Ankara doğumlu olan Şeren’in adını Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türkay Sabit’ koydu. Fakat Galatasaray Lisesi’nde okumaya başlayınca Fransız hocaları ismini ‘Turgay’ diye telaffuz ettiğinden bizim bildiğimiz halini aldı. Babası, Atatürk’ün Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulunan Şeren, “Bir gün kucağında otururken yediğim vişneli dondurmayı Atatürk’ün pantolonuna dökmüşüm. Ama herkes paniklerken O, ‘Önemli değil yıkanırsa çıkar” demiş ve beni yanağımdan öpüp gitmiş” diyor.

Haberin Devamı

Şike bugün yok ama eskiden alası vardı

“Şikenin babası, bizim top oynadığımız dönemlerde olurdu. Şu anda ise şike de yok, doping de...”

TURGAY Şeren, sporumuzda kanayan bir yara olan şike ve doping konusunda ilginç bir görüş ortaya attı... “Şikenin babası, bizim top oynadığımız dönemlerde olurdu. Şu anda ise şike de yok, doping de. Bizim zamanımızda maç kazanma yollarından bir tanesi, ‘para ile rakibini yenme şansı bulmaktı’. Böyle çok maçlar oldu, yaşandı. Nasıl yapıyorlardı? Herhangi bir takımın sevilen kişisine, kulübün bir taraftarı veya yöneticisi gelir önce iyi ilişkiler kurar, sonra da ‘sen bunu yaparsın’ derdi. Artık zaman geçti. Her takım sahaya kazanmak için çıkıyor. Kazanınca büyük imkanlar da kazanıyor. Türkiye’de birkaç senedir şike olayı kalkmıştır. Çünkü her futbolcu çok iyi maddi imkanlarla yaşıyor. Futbolcuların şike yapmaya ihtiyacı yok ki artık.”

Haberin Devamı

Beni Cihat Arman çalıştırdı

EZELİ rekabetteki dostluktan güzel örnekler veren Turgay Şeren, genç yaşlarda en büyük yardımı F.Bahçe’nin efsane kalecisi Cihat Arman’dan gördüğünü söyledi ve devam etti: “Cihat Arman beni önce haftada iki daha sonra üç gün İnönü Stadı’nda özel olarak çalıştırırdı. ”

Alman gazi, bastonu ile kafama vurdu

“1951’de Berlin’de Almanya’yı 2-1 yendiğimiz o müthiş maçtan sonra müsabakayı saha kenarından izleyen Alman savaş malullerinden biri, yaptığım kurtarışlarıma çok kızmış olacak ki, bastonu ile kafama vurdu.”

Oğluma Can adını verdim, Fenerli oldu

"İLK eşimden olan oğlumun adını çok sevdiğim arkadaşım Can Bartu’dan dolayı Can koydum. Çocuk, hasta Fenerbahçeli oldu.”

Haberin Devamı

Çıkış tünelinde kaptan oldum

“1953’te 20 yaşındayken takımın en küçüğüydüm. İnönü’de F.Bahçe maçına çıkarken, kaptanımız Gündüz Kılıç, tünelde ‘Artık kaptan sensin’ diyerek bandını koluma taktı. 1966’da futbolu bırakıncaya kadar G.Saray’ın kaptanlığını yaptım. 21 yaşında da milli takım kaptanı oldum.”

55
G.Saray-F.Bahçe maçlarında 55 kez oynayarak rekor kırdı.

51
Turgay Şeren, tam 51 kez milli takım formalarını giydi.

Yaşin’e 6 tane don hediye ettim

ŞEREN, jübilesine gelen ünlü Rus kaleci Lev Yaşin ile ilgili “Yaşin, bizim evdeyken birden pantolununu indirdi. Altında maçtaki şortu duruyordu. Yokluktan dert yandı. Ona 6 tane iç donu alarak hediye ettim” diye renkli bir anısını paylaştı.

Haberin Devamı

Fatih G.Saray’ı bırakmamalı

“FATİH Terim’li Türk Milli Takımı şu an çok iyi yolda. Fatih Hoca dinamizm getirdi. Ben, ‘Türk Milli Takımı Dünya Kupası finalini oynayacak’ diyorum. Fakat Terim, kesinlikle G.Saray’ı da bırakmamalı. Avrupa’da ona büyük ihtiyacımız var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!