Metin Ali Feyyaz'dan çektiğimizi kimseden çekmedik

Güncelleme Tarihi:

Metin Ali Feyyazdan çektiğimizi kimseden çekmedik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2013 00:40

Sarı lacivertlilerin daha fazla şampiyonluk görememesini Beşiktaş’ın üçlüsüne bağlayan Durmaz “Benim oynadığım 4 yılda bizlere galibiyet yüzü göstermediler. O yetenekler planlı çalışsaydı şimdi Avrupa’nın Brezilyası olurduk” dedi.

Haberin Devamı

SAVUNMADA oynadığı başarılı futbol ve sık sık gördüğü kırmızı kartlarla bir döneme damga vuran Abdülkerim Durmaz, Gordon Milne’li namağlup siyah beyazlı takımın kendilerinin korkulu rüyası olduğunu söyledi. 40’lı yaşlarındaki insanların unutulmazları arasında yer alan Durmaz, “Bizim dönemimizde Beşiktaş karşısında zorlanıyorduk. Benim oynadığım 4 yılda bizlere galibiyet yüzü göstermediler. Metin, Ali, Feyyaz’dan çektiğimizi başka kimseden çekmedik. Fenerbahçe’de ikinci şampiyonluğu göremedim” diye konuştu.
Sarı lacivertlilerin Galata-saray’a geçilerek başarısız olduğunu söyleyen emektar yıldızın röportajının satır başları şunlar oldu...

1 DAİRE KARŞILIĞINDA F.BAHÇE’YE GİTTİM

1984 yılında Fenerbahçe’ye geçtim. Sarı lacivertli takımın futbol şubesinden sorumlu Ahmet Erol idarecimiz vardı. Karagümrük Kulübü’ne 17 milyon verdiler. Şu anki kulüp lokali Karagümrükspor’un oldu. Karagümrükspor benim sayemde mülk sahibi oldu. Karagümrük’ün tek tapusu sayemde alındı. Bana kadıköy Altıyol’da bir daire verdiler. Dairenin fiyatı 10 milyondu. Bir daireye transfer oldum. O zaman 2 yıllıktı. Ne kadar az kazandım. Şimdi tek yıllığına futbolcular 100 daire alıyorlar. Fenerbahçe’de ilk yılımda Beşiktaş’ın önünde gol averajı ile şampiyon olduk.”

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea9d1af018fbb8f88b7939

ŞAMPİYON G.SARAY İSE F.BAHÇE BAŞARISIZDIR

F.BAHÇE’yi şu anda başarısız buluyorum. Süper Lig’de 2 yıldır şampiyon olamıyor. Nedeni ise çok kötü. Çünkü 2 yıldır Galatasaray şampiyon oluyor. Fenerbahçelilerin ve Fenerbahçe’de oynayanların en büyük rakibi Galatasaray’dır! Son 2 yılda Galatasaray şampiyon oluyorsa nasıl Fenerbahçe’yi iyi bulabilirim. Aykut Kocaman veya başkasını suçlamam. Meslektaşım. Ama bu kadro Türkiye’de şampiyon olmalı ve UEFA’da kupayı kazanmalı. Alınan yabancı oyuncu ve astronomik fiyatlara kazandırılan oyuncular takıma birşeyler kazandırılmalı.
- 10 tane ismi duyulmayan yabancı yerine 3 tane katkı sağlayacak adam gibi oyuncu alınıp Türk futbolcusunun da tribünlerinin de gözünün pasının silinmesi gerekir.

Eski günlerine geri döndü!

Haberin Devamı

ABDÜLKERİM Durmaz, Fenerbahçe formasını sırtına geçirdi. Vefa Stadı çimlerine ayak basıp eski günlerini yad etti.

KİMDİR ?

İSİM: Abdülkerim Durmaz
DOĞUM TARİHİ: 13 Eylül 1960
DOĞUM YERİ: Karagümrük
MEVKİİ: Defans

Profesyonel kariyeri
Yıl  Kulüp  
1978-1984 F. Karagümrük
1984-1988 Fenerbahçe
1988-1989 Ankaragücü
1989-1992 Sakaryaspor
1992-1993 Zeytinburnu
1993-1995 F. Karagümrük
1995-1996 Güngören Bld.

Tarabya’nın dili olsa konuşsa

”FUTBOLU erken bırakmamın nedeni gece hayatımdı. Kadın kız işlerim yoktu. Ben o zaman gezmeyi eğlenmeyi, gazino kültürünü severdim. Müzik dinlemeyi çok severdim. Müslüm Gürses, Cengiz Kurtoğlu, Nejat Alp, Ümit Beser, Bülent Ersoy’un sahne aldığı Tarabya’nın dili olsada konuşsa. Bizim dönemimizde moda Tarabya idi.”

Haberin Devamı

Benfica’ya elenince sabaha kadar ağladık

“53 yaşındayım. 1 tane 15 yaşında fanatik Fenerbahçe taraftarı kızım Sena, Eşim Lale ile mutlu yaşantım var. Avrupa Kupası’nda Benfica-Fenerbahçe maçından sonra kızım Sena 1 saat ağladı. Fenerbahçe mağlubiyeti hak etmedi. Kendi üzüntümü unuttum onun yüzünden.

Tanju’dan nefret ederdim

Futbolculuk döneminde Samsunspor’u hiç sevmediğini söyleyen Abdülkadir Durmaz “Tanju’yu da sevmezdim ama sonra dost olduk” dedi.

FUTBOLCULUK döneminde ezeli rakipleriyle değil de Samsunspor’la düşmanlık yaşadıklarını belirten Abdülkadir Durmaz sözlerinin devamında şunları aktardı...
- Fenerbahçe’de futbol yaşamım boyunca Samsunspor’dan nefret ettim, Samsunsporlu kim oynuyorsa uyuzdum. Başta Tanju Çolak olmak üzere. Tanju ile şimdi çok iyi dostuz. Samsunspor Fenerbahçe’yi iki kez 4-0 yendi. İstanbul’da kupada 1-0 yenildik elendik hıncımızı oyunculardan çıkardık. Yedek oyuncular dahil hepsini dövdük.

Haberin Devamı

‘Harbi harbi kavga ederdik’

- Fenerbahçe’de hiç yoktan kavgalarımız olurdu. Pas yüzünden. Sertlik yüzünden Zafer Tüzün ve Müjdat Yetkiner ile ikisiyle kavga ettim. Yumruk yumruğa ettim. Pas yüzünden. Sert girdin girmedin sözlerinin ardından yumruklar konuşurdu. Galatasaray’daki gibi soyunma odasına kilitlemedik hain plan yapmadık harbi harbi kavga ettik.

Aykut Hoca’yla sık sık görüşüyoruz

TAKIM arkadaşlarımla aram süperdi. Kaleci Yaşar, Selçuk Yula, Erdoğna Arıca, Cem Pamiroğlu, Müjdat Yetkiner, Rıdvan Dilmen, İsmail Kartal, Hüseyin Çakıroğlu, Şenol Çorlu, İlyas Tüfekçi, Repcic, Pesiç. Oğuz Çetin. Schmacher, Aykut ile hala görüşmelerimiz sürüyor.
‘Haftada iki kez maç izliyorum’
Uzun süre antrenörlük yaptım. Güngörenspor, Kahramanmaraşspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Karagümrük, Eyüp’te teknik kadroda yer aldım. Şimdi ise sürekli olarak genç yetenekleri izliyorum. Her hafta mutlaka iki maç seyrediyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!