Meteoroloji'den kritik uyarı! İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden kritik uyarı İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 16:57

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinde, yarın (Çarşamba) ise Karabük, Kastamonu ve Bartın çevrelerinde yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün aldığı sonuçlara göre hava sıcaklığı doğu ve iç kesimlerde 1-3 derece arası azalacak. Güney, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklıkları 2-4 derece arası artacak. İstanbul, Ankara ve İzmir bölgesi için hava durumu detaylarda...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinde, yarın (Çarşamba) ise Karabük, Kastamonu ve Bartın çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, Sivas çevreleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, güney, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteorolojiden kritik uyarı İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu nasıl olacak

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE ZİRAİ DON UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller yöresi, İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Ankara: Parçalı bulutlu 9
İstanbul: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 14
İzmir: Az bulutlu 18
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 21
Antalya: Parçalı bulutlu 20
Samsun: Parçalı bulutlu 12
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

BAKMADAN GEÇME!