Meteorolojide son durum: Yoğun kar yağışı geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojide son durum: Yoğun kar yağışı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 16:02

Havalar soğumaya devam ediyor. Bugün için kar yağışı aralıklı olarak kendini göstermeye başladı. Meteorolojide son durum nedir? Hangi iller kara teslim olacak detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Yurt genelinde bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul’ da beklenilen kar yağışları kuvvetli kuzey rüzgarları ile birlikte kendini göstermeye başladı. Aralıklı kar yağışları pazartesi gününe kadar etkili olacak.

İstanbul il genelinde çeşitli yerlerde 5 - 25 cm civarı kar örtüsü bekleniyor.  Sık yapılan uyarılardan biri de, soğuk hava nedeniyle meydana gelecek buzlanma ve don olayları.  Vatandaşlara olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması konusunda sık sık uyarılar yapılıyor.

KARADENİZ BÖLGESİ KARA TESLİM

Doğu Karadeniz' de bugün başlayacak yağışlar, kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacak. Kıyılardaki yağmurun yarın sabah saatlerinden itibaren Giresun çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.  Öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde ise; Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, kar yağışlarının Salı gününe kadar etkili olacağa benziyor. Kar yağışlarının kıyılarda 20 - 50 cm, iç ve yüksek kesimlerde ise 100 cm' ye kadar erişebileceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Ülke genelinde hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısı aşırı soğuklara teslim olacak.  Kuzey ve Doğu kesimlerde yer yer ve aralıklı şekilde yoğun kar yağışları bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR 

Marmara’ da -3 derece altı, Akdeniz ve Ege sahil kesiminde 0 derece ve altı hava sıcaklıkların görülmesi bekleniyor. Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hafta sonuna kadar kuvvetli kar yağışına teslim olacak. Akşam saatlerinden başlamak üzere pazar günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor.

Meteorolojide son durum: Yoğun kar yağışı geliyor

AKOM'DAN UYARI

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul' da yoğun kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yaptığı açıklamada, İstanbul' un bugünden itibaren yoğun kar yağışının etkisi altına gireceğinin duyurmuştu. Gelen açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul'un bugün yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.” vurgusu yapıldı. Hayatının normal seyrinde devam etmesi için AKOM ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm halinin devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul il genelinde ise  kar kalınlığının çeşitli yerlerde 5-25 cm civarı olacağı tahmin ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!