Bugün hava nasıl olacak? 16 Ağustos hava durumu tahmini

Güncelleme Tarihi:

Bugün hava nasıl olacak 16 Ağustos hava durumu tahmini
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 09:39

Meteoroloji'nin önceden de bildirdiği gibi yağmur dalgası bugün sabah saatlerinde başladı. Vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Peki bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağışı ne kadar sürecek? İşte 16 Ağustos tarihli hava durumu!

Haberin Devamı

Yağışların; Sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kentte, cuma günü ise parçalı bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Hafta sonunda ise İstanbul'da hava az bulutlu olacak ve sıcaklık mevsim normallerinde seyredecek.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Toroslar Mevkii), İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyı kesimleri ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege' de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

7 BÖLGEDE HAVA NASIL OLACAK?

batıdan, öğleden sonra güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ve Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli ve Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli çevresinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE
Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Denizli'nin güney (Serinhisar, Acıpayam, Çameli) ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege' de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, doğusu ile iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevreleri ile bölgenin iç kesimlerinin (Toroslar Mevkii) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Iğdır çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Haberin Devamı

HARİTA İLE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

 

 

Keşişleme rüzgarının adı nereden geliyor?

 

BAKMADAN GEÇME!