Mesut’um Bakkal'ım

10 gün önce lig maçı hava soğuk, kanal şifreli, seyirciyi parmakla say. 10 gün sonra hava açık, kanal açık, biletler yarı fiyatına, turnikeler açık. Tarzan’ın açık havayı ya da futbolu da sevdiğinden emin değilim. Ama ekonomiyi sevdiği kesin.

Kalede üçüncü kaleci, yedeği A2’nin de yedeği. Ferrari maskeyi takana kadar, stoperde İbrahim Toraman. Yabancıların ne gideni belli, ne geleni. Pek de farketmiyor aslında. Kaleye Pancu’yu koysak belki de yabancıların en iyisi olacak.
Yaz kış açık
Beşiktaş’ta iyi bir şeyler yazacak adam arıyorum. Yok. Manisa’da aksine. Hepsi fazla, hepsi lig maçından çok. İlker kalesinde güven veriyor. Burak-Kalabane uyumlu. Orta sahalarında biri Yiğit. Öbürü Nizam. Diğeri Nas Suresi ki, sabaha kadar hatim indir. Isaac ofsaytı öğrense, skor 5 farklı olacak. Çeşme’de yaz sezonu bitmiş, Ergin Keleş forma girmiş. Beşiktaşlı Yusuf’umun yaz sezonu bitiyor ama Scotch yaz-kış açık. Sabah çorba bile veriyorlar. Simpson Beşiktaş maçlarını seviyor. Lig maçlarında, diğer maçlarda bu kadar istikrarlı olsa, Manisaspor’u düşme hattının üstüne taşıyacak.
Bir yere gitmem
Kartal’ın ufku karanlık. İsmail Köybaşı, İbrahim’den az orta yapıyor. Pahalı futbolcular, ucuzlardan faydasız. Yabancıların aklı Avrupa’da, demeçleri gönlümüzde. “Beşiktaş’ı seviyoruz bir yere gitmeyiz.” Yalanın bini bir para. Ak akçe kara gün içindir.
Canım hocam, Mesut’um Bakkal’ım. Süpermarketler bozmasın seni. Veresiyeyi verme bu kadar yürekten. Suistimal ederler. Yanındayız, yandaşınız. Ne arkandayız, ne önünde. Yanı başındayız.
Ne olursa olsun keyifli bir maç. Keşke Süper Ligimizdeki her maç da böyle olsa.
Yazarın Tüm Yazıları