Mesut Özil, Messi ve CR7’nin ensesinde

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil, Messi ve CR7’nin ensesinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 11:40

Asist makinesi Mesut Özil, Salı günü İsviçre’de yine işbaşındaydı. Arsenal tarihinde en çok gol pası veren 7. oyuncu olan Türk asıllı yıldız, Devler Ligi’nde ulaştığı 23 asistle Messi ve Ronaldo’ya bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı

İngiliz ekibi Arsenal’in Türk asıllı Alman süperstarı Mesut Özil, kariyerinin en verimli sezonunu yaşıyor. Topçular’ın Devler Ligi’nde Basel’i 4-1 yendiği maçta yaptığı asistle göz kamaştıran 28 yaşındaki oyuncu, bu alanda Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’ya bir adım daha yaklaştı.

Turnuvadaki asist sayısını 23’e yükselten deneyimli oyuncu 1 asist daha kaydetmesi halinde Lionel Messi, 3 asistte ise Ronaldo’nun sayısını egale etmiş olacak.

Arsenal tarihine geçti
Mesut sadece asistleri ile değil, kaydettiği gollerle de dikkat çekiyor. Bu sezon maç başına 63 pas ortalamasıyla oynayan 28 yaşındaki futbolcu, attığı 19 golün 14’ünü sol ayakla, 3’ünü sağ ayakla, 2’sini ise kafa vuruşuyla kaydetti.

Basel maçında verdiği gol pasıyla İngiliz ekibindeki 35. asistine ulaşan Mesut, Cazorla ile birlikte Arsenal’de en çok asist yapan oyuncular sıralasında 7.liği paylaşıyor. Bergkamp’ın 93 asistle zirvede yer aldığı sıralamada, Fabregas 70 asistle ikinci, Walcott ise 43 asistle üçüncü sırada bulunuyor. Mesut, 41 asist yapan Pires ve 39 asisti bulunan Robin van Persie’yi takibini sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!