Mesut en iyiler arasında

Güncelleme Tarihi:

Mesut en iyiler arasında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 19:04

Mesut Özil dünyada yılın en iyi futbolcusu adayları arasında yer aldı. 2011 yılının en iyi futbolcusu olarak geçen yılda ilk sırada yer alan Lionel Messi'nin adı en şanslı olarak geçiyor.

Haberin Devamı

 Kadınlar arasında ise son beş yılın birincisi Brezilyalı Marta'nın şansı fazla. Yılın futbolcuları 9 Ocak 2012'de Zürih'te açıklanacak.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile Fransız Spor Dergisi France Football'un ortaklaşa düzenledikleri geleneksel yılın futbolcusu adayları arasında Mesut Özil de yer aldı. 2011 yılının en iyilerinin belirleneceği yarışmada kadınlar ve erkeklerden belirlenen 50 kişilik listede Real Madrid forması giyen Mesut Özil'de bulunuyor. Başta Arjantin Milli Lionel Messi olmak üzere İspanyol ekibi Barcelona'dan 10 futbolcunun ismi 50 kişilik listede. Messi, Xavi, Iniesta, Cesc, Pique, Puyol, Villa, Alves, Abidal, Alexis Sanchez Barça'nın listedeki futbolcular.

ALMANYA A MİLLİ'DEN 7 FUTBOLCU

İspanyol gazetesi El Mundo Deportivo'da çıkan habere göre Almanya A Milli Takımı'nda forma giyen Bayern Münih'ten Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Thomas Müller, Mario Gomez, Real Madrid'li Mesut Özil ve Sami Khedira ile Lazio Roma'da oynayan Miroslav Klose'nin de 50 kişilik listede olduğu açıklandı. 50 futbolcunun 1 Kasım günü FIFA'dan yapılacağı açıklamayla 23 kişiye indirileceği bildirildi. Listede ayrıca Christian Ronaldo, Iker Casillas, Xabi Alonso, David Silva, Fransız Franc Ribery, Hollanda'dan Sneijder, Van Persie, Robben, Van der Vaart, Samuel Eto'o, Kun Agüero, Luis Suarez, Diego Forlan, Chicharito Hernandez, Wayne Rooney, Neymar ile İtalyan Antonio di Natale'nin da bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

KADINLARDA 23 KİŞİLİK LİSTE BELLİ

Dünya Kadınlar Futbol Şampiyonası sonrası affını isteyen Almanya Milli Takımı'ndan Frankfurtlu Kerstin Garefrekes'in yer aldığı 23 kişilik listede yine en şanslı olarak son beş yılın birinciliğine abone olan Brezilyalı milli oyuncu Marta görünüyor. Almanya'da oynanan son Dünya Kupası'nda başarılı performansıyla dikkat çeken Japonya Mlli takım kaptanı Homare Sawa'nın ilk sıralarda yer alacağına kesin bakılıyor. Japonya'dan ayrıca Aya Miyama'nın da adı ilk üç arasında geçiyor. Dünya ikincisi Amerika'dan kaleci Hope Solo, golcü Abby Wambach ile Alex Morgan, Fransa'dan ise Sonia Bompastor, Louisa Necib adaylar arasında.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!