'Messi bu işin Da Vinci'si'

Güncelleme Tarihi:

Messi bu işin Da Vincisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 21:58

Hayatımda ilk kez gittiğim Barcelona maçında büyülenmiş gibi gözlerimi Barçalıların çalımlarından, paslarından alamadım. Futbolu sanata benzetirsek eğer Messi, gerçekten de bu işin Mozart’ı, Da Vinci’sidir.

Haberin Devamı

BARCELONA’nın efsane stadı Camp Nou’da önceki gece Barcelona ile Celta Vigo arasında oynanan maçı izlemeye giderken muazzam bir futbol izleyeceğimi biliyordum ama bu kadar tarihi bir penaltıya denk geleceğimi asla tahmin etmiyordum.
Lassa’nın sponsorluğunu yaptığı Barcelona’nın Celta maçı bir grup Türk gazeteci olarak Camp Nou’daki Lassa’ya ayrılan özel locada izledik. Hayatımda ilk kez gittiğim Barcelona maçında büyülenmiş gibi gözlerimi Barcelonalı futbolcuların çalımlarından, paslarından alamamaya başladım. Futbolu sanata benzetirsek eğer Lionel Messi, gerçekten de bu işin Mozart’ı, Da Vinci’sidir.
“Dünya gözüyle Messi’yi gol atarken göreceğim” sevincim 28. dakikada gerçeğe dönüştü. Konuk Celta Vigo, 38. dakikada kazandığı penaltıda John Guidetti’nin golüyle maça denge getirdi: 1-1.

Haberin Devamı

DENGE KOLAY BOZULDU

ANCAK ikinci yarı maçta ne denge kaldı ne başka bir şey. 59. dakikada Messi-Suarez işbirliği Barcelona’nın bir kez daha öne geçmesini sağladı. Farkın artmasını sağlayan yine Suarez oldu. 75. dakikada Neymar’ın vuruşunu çizgide tamamladı Uruguaylı. 81. dakika hakemin Barcelona lehine verdiği penaltı kararının ardından Messi, Celta Vigo kalesinin karşısında ceza sahasının içinde topun başına geçti.

ŞAŞKINLIK VE COŞKU

İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Hepimiz nefeslerimizi tutmuş Messi’nin penaltıdan atacağı golü bekliyorduk. Derken Messi, kaleye şut çekmek yerine topa hafifçe dokunarak topu sağ tarafına yuvarladı.
Luis Suarez, ceza sahasının dışından koşarak gelip sert bir şutla topu filelere gönderdi. İşte o an, Celta Vigo’nun kalecisi başta olmak üzere hepimiz şaşkına döndük. Messi’nin ayağına topun değdiği andan Suarez’in golü attığı ana kadar geçen 3 ila 5 saniyelik süre zarfında stada hakim olan şaşkınlık ve sessizlik; birden kendini coşkulu bir tezahürata bıraktı. Ben de dahil olmak üzere Barcelona seyircisi delirdi. Ortalık ‘Barça’ tezahüratlarından geçilmiyordu.

ARDA DA OYUNA GİRDİ

MESSI’nin adeta dalga geçer gibi Suarez’e attırdığı ve tarihe geçen bu penaltıdan sonra Celta Vigo oyuncuları moralmen çöktü. Zaten bu golün ardından Barcelonalı futbolcular 2 gol daha attı. Maçın diğer gollerini 84. dakikada Ivan Rakitic ve 90+1. dakikada Neymar kaydetti.
Bu arada Barcelona’nın Türk oyuncusu Arda Turan da yedek başladığı karşılaşmanın 78. dakikasında Andreas Iniesta’nın yerine oyuna dahil oldu. Arda’nın oyuna girmesini Lassa’cılar ve biz, yine alkış kıyamet karşıladık. Maçın ardından seyirci stattan dağılırken herkes 6-1’lik skoru değil, tarihi penaltıyı konuşuyordu.

Haberin Devamı

Son bir not. Ayrılıkçı Katalonya bölgesinin Barcelonalı taraftarları, her maçın 17. dakikasındaki geleneği bozmadı ve ‘Indepencia’ yani ‘Bağımsızlık’ diye bağırmayı ihmal etmedi.

ŞİŞKO BENDEN ÖNCE DAVRANDI

MESSI ve Suarez’in, ‘Cruyff penaltısı’nın gerçeklerini üçlünün son ayağı Neymar açıkladı. Brezilyalı futbolcu, tarihe geçen penaltını spontane olarak gerçekleşmediğini belirtirken “Ben, Messi ve Suarez, bu penaltıyı antrenmanlarda çalışmıştık. Ancak şişko (Luis Suarez) benden daha önce davrandı. Penaltı olunca böyle kullanacağımızı kimse bilmiyordu” ifadelerini kullandı.

İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY GÖRDÜM

BARCELONA’nın tecrübeli yıldızı Andres Iniesta da penaltıya övgüler düzüp “Kimse Messi ve Suarez’in penaltıyı bu şekilde kullanacağını bilmiyordu. Ben de kariyerimde ilk kez böyle bir penaltı görüyorum. Hiçbirimizin de penaltıyı bu şekilde kullanacaklarından haberimiz yoktu” diye konuştu.

Haberin Devamı

NE SAYGISIZLIĞI

AVRUPA basını tarihi penaltıyla ilgili ikiye bölündü. Basının bir kısmı bu penaltı kullanma tarzını saygısızlık olarak değerlendirirken, diğer kısmı ise işin altında yatan dehaya vurgu yaptı. Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ise “Bu penaltıya kim ‘saygısızlık’ diyebilir ki!. Bu ülkede tekme atmak, yetenek göstermekten daha mı çok saygı görüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!