Meşrutiyet’te adım başı tehlike

Güncelleme Tarihi:

Meşrutiyet’te adım başı tehlike
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 15:00

Kızılay Meşrutiyet Caddesi’nde, sokak aydınlatmaları için konulan ancak direk montajları yapılmayan çelik ankraj çubuklar, kaldırımdan yürüyen yayalara zor anlar yaşatıyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın edindiği bilgilere göre caddenin aydınlatma sorununun çözümü için dikilecek yeni direklerin zemin çalışması geçen yıl yapıldı. Çalışma sırasında yolun iki yönündeki kaldırıma da ankraj yerleştirildi. Çelik ankraj çubukların yaklaşık 15-20 santimetrelik bölümleri daha sonra dikilecek direklerin montajının kolay olması için kaldırım üzerinde bırakıldı. Ancak aradan geçen sürede direklerin montajı yapılmazken, çubuklara da müdahale edilmedi.

ÜZERİNDEN ATLIYORLAR

Çevresinde çok sayıda restoran, kafe, okul, iş hanı ve alışveriş merkezi bulunduğu için yaya yoğunluğunun fazla olduğu caddenin kaldırımlarından yükselen çubuklar, kazaya davetiye çıkarıyor. Çubuklar, yürüyüş yolu üzerinde bulundukları için vatandaşların takılmasına sebep oluyor. Çubukları fark edenler ise adımlarını daha dikkatli atıp ya üzerinden atlıyor ya da yanından geçiyor. Düşme tehlikesi atlatanlar, “Yolun ortasındalar. Ya direkler monte edilsin ya da dikilene kadar üzerleri kapatılsın” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!