‘Meşru tecavüz’ için özür diledi, istifa yok

Güncelleme Tarihi:

‘Meşru tecavüz’ için özür diledi, istifa yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 00:00

Cumhuriyetçi Parti milletvekili Todd Akin “Meşru tecavüzde hamilelik oluşmaz” şeklindeki açıklamasından dolayı özür üstüne özür diledi ama ABD Senatosu için verdiği yarıştan çekilmesi için yapılan yoğun baskılara rağmen adaylı ğını çekmeyeceğini duyurdu.

Akin, pazar günü katıldığı bir programda, yasalara göre tecavüz sayılan durumlarda kadın vücudunun devreye girdiğini, hamileliğin çok zor olduğunu, hamilelik olduğunda da bunun bedelinin embriyonun değil, tecavüzcünün çekmesi gerektiğini savundu. Akin, bu açıklamalarıyla kürtaja karşı çıkıyordu. Ancak bu sözleri kendi partisinden bile tepki çekti. Özür dileyen, sözlerinin cımbızlandığını savunan Akin, dün online bir ilanla da özrünü yineledi.
İki kız babası olduğunu hatırlatan vekil, “Tecavüz, şeytani bir eylemdir. Yanlış sözleri, yanlış bir şekilde kullandım, bu nedenle özür diliyorum. Durum şu ki, tecavüz, hamileliğe yol açabilir. Gerçek şu ki, tecavüzün pekçok kurbanı var. Hatam, seçtiğim sözlerde, yüreğimde değil. Affınızı diliyorum” dedi. Missouri’den aday olan Akin, ‘meşru tecavüz’ yüzünden Cumhuriyetçi Parti’yi zorda bırakabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!