Meslekte yarım asırı devirenler ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Meslekte yarım asırı devirenler ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2011 00:00

Mesleğinde 50 yılı geride bırakmış sinemacı ve gazetecilere verilen “Meslekte 50 Yıl Onur Ödülleri” dağıtıldı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan İletişimliler Vakfı Başkanı Haldun Cezayirlioğlu, bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Meslekte 50 Yıl Onur Günü”nün, iletişim alanına giren mesleklerin kökleşmesine, yaygınlaşmasına katkıda bulunanlara yıllar sonra da olsa vefa borcunu ödemek için yapılan bir kutlama günü olduğunu söyledi.
Meslekte 50 yılını doldurmuş 25 gazeteci ve sinemacıya plaket verilen törende usta gazeteciler cezaevindeki meslektaşlarını unutmayarak yaptıkları konuşmalarda altını çizerek basın özgürlüğüne vurgu yaptılar.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin uygulamalı eğitim alanlarında başarıları ve üstün gayretleri sayesinde hocalarının ödülü hak ettiklerine inandığı 34 öğrenciye ‘Öğrenci Emek Ödülü’ verildi. Meslekte 50 yıl Onur Ödülü alan gazeteci Garbis Keşişoğlu düzenlenen törende öğrencilere Fotoğraf Emek Ödülü verdi. Tören düzenlenen kokteylle sona erdi.

Haberin Devamı

Gazeteciliğe yıllarını vermiş ustalardan Garbis Keşişoğlu gazeteciliğin artık daha önemli bir hale geldiğini vurgulayarak bugünkü gazeteciliği şu sözlerle değerlendirdi:
“50 yıl sonra böyle bir ödül almak hakikaten büyük bir şeref benim için çünkü 50 yıl önceki gazetecilikle bugünkü gazetecilik arasında çok büyük farklar var. Ben Türkiye’de yazılı basının gidişini iyi görmüyorum. Zaten bütün dünyada yazılı basında bir gerileme var. Bu dijital çağda gazetelerin biraz çeki düzen vermeleri lazım. Fakat en önemli şey gazetecilik devam edecek, basılı gazeteler belki azalacak, belki bazıları kapanacak fakat gazetecilik daha önemli bir hal alacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!