Meslek Lisesi öğrencilerine Avrupa stajı

Güncelleme Tarihi:

Meslek Lisesi öğrencilerine Avrupa stajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 10:52

Meslek Lisesi öğrencilerine Avrupa stajı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eurodesk Noktası Arge Biriminin AB 2016 yılı teklif çağrısı döneminde kabul olan 2016-1-TR01-KA102-025733 ve 2016-1-TR01-KA102-027312 sözleşme numaralı 2 adet Erasmus + 'Eğitimim Okulumdan Stajım Avrupa'dan' ve 'Harita Tapu ve Kadastro Alanında Avrupa Standartlarına Erişmek İçin Öğrenci ve Öğretmen Hareketliliği Projesi' başladı Toplamda 67 Öğrenci yurt dışında staj yapacak ve 15 Öğretmende mesleki gelişimleri için Avrupa'da eğitim alacaklar.

İlk staj ve eğitim hareketliliği Çek Cumhuriyet'in Prag şehri. Öğrenci ve öğretmenden oluşan 27 kişilik ilk grup, yurt dışındaki eğitim kurumlarına yerleştirildi. 15 gün boyunca hemşirelik, acil tıp, yaşlı bakım ve Harita tapu- Kadastro alanında eğitim alacaklar. Bu eğitimler sonucunda uzmanlaşıp, yurt dışında da eğitim alarak mesleki tecrübelerini arttıracakları belirtildi. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi yurt dışına çıkacak öğretmenler ve öğrenciler için ailelerine ve kendilerine hazırlık faaliyetleri kapsamında yurt dışı oryantasyon eğitimleri düzenledi. Ayrıca Kayseri ve Tokat'tan proje ortağı olan okullardan yurt dışına gönderilecek öğrenci ve öğretmenler için de telekonferans toplantısı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, öncelikle Ar-Ge birimine teşekkür ederek, "her sene Erasmus + programları kapsamında yurt dışına hem öğretmen, hem de öğrenciler göndermekteyiz. Umarım başarılı bir eğitim süreci geçirerek öğrencilerimiz yurda dönerler" dedi.

ÖĞRENCİLER EUROPASS BELGESİ ALACAK

Yurt dışında staj yapıp eğitim alacak meslek lisesi öğrencilerin, yurt dışı eğitimleri sonunda Meslek Yüksek Kurumu tarafından Avrupa'da geçerliliği olan Europass hareketlilik Belgesine sahip olacakları belirtildi. Böylece öğrencilerin yaptıkları staj ve aldıkları eğitimlerin belgeleneceği, bu sertifikaların iş bulmaları konusunda kendilerine avantaj ve ayrıcalık sağlayacağı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!