Meslek lisesi öğrencileri yardım ederek öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Meslek lisesi öğrencileri yardım ederek öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 15:02

Meslek lisesi öğrencileri yardım ederek öğreniyor

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)-KIRIKKALE’de 27 okul, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi’ni uygulamaya başlayarak yaşlı ve ihtiyaç sahibi kişilerin yardımına koşuyor.  
Kırıkkale Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, proje kapsamında ihtiyaç sahibi kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve hayata tutunmalarının sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Gürsoy, “Öğrencilerde ve toplumda yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi suretiyle toplumsal duyarlılığın artırılması, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin tanıtılması, öğrenci ve öğretmenlerimizin toplumla bütünleştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.
Gürsoy, bu etkinliklerin eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edeceğini ifade ederek şunları söyledi:
“Meslek liselerinde öğrenim gören öğrenciler öğretmenleriyle birlikte, okulun bulunduğu mahallede ya da yakın çevresinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin evlerinde küçük bakım ve onarımlar yapıyorlar. Yine evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımları ile hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımlar yapılıyor. Onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşların toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dahilinde yerel imkanlarla yapılmaya çalışılmaktadır. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!