Meslek liseliler avantajlı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Meslek liseliler avantajlı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 15:39

Milyonlarca öğrencinin beklediği 2015 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler TEOG nakil işlemlerine çevrildi.

Haberin Devamı

Liselere girişte ilk nakil işlemleri için önceki gün başlayan tercih başvuru süreci ise 21 Ağustos Cuma günü sona erecek.
Ankara Üniversitesi (ANKÜ) Meslekler Lisesi Müdürü Sami Nurtaç Turan, mesleki ve teknik eğitimin ekonomik kalkınmanın temel taşı olduğuna dikkat çekti. “Ancak bu eğitimdeki yetişmiş elemanlar sayesinde yaşanılacak olan gelişme ve kalkınma, ülkemizi ileri ülkeler seviyesine taşıyacaktır” diyen Turan, şöyle konuştu:

DAHA BAŞARILI OLUYORLAR

“Öğrenciler eğitimleri devam ederken yapmış oldukları stajlar ve beceri eğitimleri sayesinde gerçek iş hayatında çalışarak kazandıkları özgüven ve iş bitirebilme yeteneği sayesinde, akranlarından daha başarılı oluyor. Meslek lisesini bitiren bir kişinin mezun olur olmaz işe başlaması önemli bir avantaj. Meslek lisesi öğrencilerinin geleceklerindeki iş hayatlarında akranlarından çok daha başarılı ve disiplinli olduğunu gözlemlemekteyiz.

Haberin Devamı

TECRÜBESİ AKTARIMI

ANKÜ Meslekler Lisesi, mesleki eğitim konusunda 1989’dan bu zamana yol gösteren konumunda olmuştur. Okulumuzda, aşçılık- pastacılık, hemşirelik ve sanat-tasarım alanlarında eğitim veriliyor. Ankara Üniversitesi’nin tecrübesini Bilim Kurulu sayesinde okulumuza aktarıp, öğrencilerimizin daha iyi yetişmeleri için kullanmaktayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!