MESKİ bilgilendirme toplantıları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

MESKİ bilgilendirme toplantıları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 13:22

MESKİ bilgilendirme toplantıları tamamlandı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde düzenlediği bilgilendirme toplantılarını tamamladı.
MESKİ Genel Müdürlüğü, kentin 13 ilçesinde düzenlediği, ilçe belediye başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bilgilendirme toplantılarını sona erdi.
Toplantıların değerlendirmesini yapan MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, 15 bin 853 kilometrekarelik bir alanda hizmet verdiklerini söyledi. MESKİ'nin il genelinde 796 bin 913 abonesi olduğunu belirten Güngördü, "Yaptığımız içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının toplamı bugüne kadar 1736 kilometre içmesuyu, 548 kilometre kanalizasyon, 53 kilometre yağmursuyu alt yapısı olmak üzere yaklaşık 2.334 kilometre alt yapı çalışması gerçekleştirdik. Yaptığımız alt yapı çalışmalarının uzunluğu Mersin'den Edirne'ye karayolu geliş gidiş mesafesi kadardır. Ayrıca, 82 adet sondaj ve 323 adet içmesuyu depo rehabilitasyon çalışması tamamlayarak 29 adet depo terfi istasyonu inşa ettik. Denizdeki atıksu kirliliğini minimum seviyeye indirmek için 8 adet atıksu arıtma tesisi kurduk" dedi.
Hizmette üçüncü yılı tamamladıklarını kaydeden Güngördü, "Mersin'e yaptığımız yatırımlar ile birlikte 2018 yılında yapacağımız hizmet ve yatırımları katılımcılara anlattık. Her ay düzenli olarak ödediğiniz içmesuyu faturalarınızın hangi maliyet kalemlerinden oluştuğu ve toplanan su paralarının nerelere hangi amaçla harcandığı, yatırım yapılırken hangi hususların göz önüne alındığı konusunda  katılımcılarımızı bilgilendirdik. Ayrıca dağıttığımız talep formlarıyla muhtarlarımızdan  isteklerini, talep, öneri ve şikayetlerini yazılı olarak aldık. Mersin'de 13 ilçe, 805  mahallemize hizmetlerimiz ve yatırımlarımız önümüzdeki süreçte de artarak devam edecektir" diye konuştu.
Bilgilendirme toplantıları, muhtarların sorun ve taleplerini dile getirmesi ve 2018 yılında gerçekleştirilecek olan yatırım programının anlatılması ile birlikte sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!