Meşk Derneği'nden unutulmaz bir konser

Güncelleme Tarihi:

Meşk Derneğinden unutulmaz bir konser
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 19:52

Meşk Derneği'nden unutulmaz bir konser

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR,(DHA)- ANADOLU'nun dört bir yanından seslendirdikleri türkülerle Eskişehir'in renklerinden biri haline gelen Meşk Derneği sevenlerine müzik ziyafeti verdi.

Meşk Derneği Başkanı Mehmet Ali Öztorun konser öncesinde izleyicilere ithafen yaptığı konuşmada, daha önceki günlerde yapılması gereken konserlerin gelen şehit haberleri üzerine iptal edildiğini kaydederek "Hepimizi derinden yaralayan şehit haberlerinin sona ermesi dileğiyle" dedi. Öztorun şöyle konuştu:

"Meşk Derneği geçmişi uzun yıllar öncesine dayanan Tür Halk Müziği çalışmalarını, türkülerin asıllarını mümkün olduğunca sadık kalarak usta çırak usulü ile sürdürme çabası içerisinde. Bu faaliyetlerimizi Tepebaşı Belediyesi'nin sağladığı bir mekanda haftanın iki günü sürdürmekteyiz. Bu katkılarından dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a, şükranlarımızı sunarız. Türkülerimiz çok eski çağlardan beri kulaktan kulağa söylenegelmiştir. Her şeyin zamanla erozyona uğradığı hatta yitip gittiği dünyamızda türküler bütün saf ve temizliği ile bozulmadan bize ulaşmıştır."

Salonu dolduran türkü severler zaman zaman söylenen şarkılara eşlik ettiler. Duygusal anların da yaşandığı konser yaklaşık 2 saat sürdü.

Konser sırasında koro üyelerine eşlik eden izleyiciler İsmet Göksel'in koro şefliğinde unutulmaz eserleri seslendiren koro izleyenlerin takdirini topladı. Geçmişi 1940'lara kadar uzanan ve Ali Rıza Kalaycı'nın büyük katkıları bulunan Meşk Derneği, koro şefi 70'li yaşlardaki Teknisyen İsmet Göksel'den öğretmen, esnaf, muhasebeci ve işçiden oluşan çok sayıda meslek sahibini içinde barındırıyor.

Daha önce Eskişehir Meşk Derneği Onursal Başkanı 87 yaşındaki derlemeci Ali Rıza Kalaycı'nın Eskişehir Türküleri kitabı Tepebaşı Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanmıştı. Türk Halk Müziği'ne büyük katkılar sağlayan Kalaycı'nın derlediği eser Tepebaşı Belediyesi tarafından kitaplaştırılmıştı.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!