'Mesele memleket olunca Binali feda olsun'

Güncelleme Tarihi:

Mesele memleket olunca Binali feda olsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 00:13

Başbakan Binali Yıldırım, “Bana diyorlar ki, ‘Başbakanlığı bu halk oylaması ortadan kaldırıyor, aklından zorun mu var?’ Mesele memleket olunca Binali de feda olsun, bir Ali de feda olsun” dedi. Yıldırım, dün Balıkesir mitinginde özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

VAR MI ÖYLE YAĞMA
“Şimdi bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Millet seçiyor Ankara’ya gönderiyor ama Ankara’ya gittiğinizde hiç tanımadığınız ortaklarla karşılaşıyorsunuz. Yav kardeşim, sen neredeydin? Seçim zamanı Balıkesir’de, İzmir’de görmedik. Havran’da, Sındırgı’da görmedik. Onlar Ankara’da bize diyor ki biz seçim gezisi falan yapmayız, biz burada oturur, Ankara’da bekleriz, kim iktidara gelirse biz onlara ortak oluruz.’ Var mı böyle yağma? İşte şimdi 16 Nisan’da artık bu vesayet ortaklıklarını sona erdiriyoruz, inşallah darbeler dönemini kapatıyoruz. Cumhurbaşkanını da vekilleri de siz seçeceksiniz. Halkın gücünden başka hiçbir güç tanımıyoruz.

ÖNEMLİ OLAN MİLLET
Bana diyorlar ki: ‘Sen başbakansın, başbakanlığı bu halk oylaması ortadan kaldırıyor, sen kendini parçalayacak şekilde bunun için çalışıyorsun, aklından zorun mu var?’ Mesele memleket olunca Binali de feda olsun, bir Ali de feda olsun. Biz faniyiz, önemli olan memleket, önemli olan millet, önemli olan gelecek, önemli olan gençler. Bu sistemi inşallah 16’sında devreye alacağız.

KILIÇDAROĞLU OKUMAMIŞ
Kılıçdaroğlu neye karşı çıkıyor, bir türlü anlayamadık. Bir gün diyor ki ‘Cumhurbaşkanı ile başbakan ayrı partiden olursa nasıl anlaşacaklar?’ Biz günlerdir diyoruz ki bu işi nasıl anlatalım ama Kılıçdaroğlu, sağ olsun yerimize anlattı. İki başlılık sorun üretiyor, sistem tıkanıyor ve ülkenin büyümesi, kalkınması, demokrasinin gelişmesi gecikiyor. Meğerse Kılıçdaroğlu, değişikliği, anayasayı okumamış. O zannediyor ki bu değişiklikten sonra başbakan da olacak, cumhurbaşkanı da olacak. Olmayacak. Kılıçdaroğlu, biraz daha fazla çalışman gerekecek. Öyle ‘seçime gir, kaybet, tekrar devam et, tekrar kaybet, tekrar devam et devri’ bitti. Çalışacaksın, başarılı olabilirsen olacaksın, olamazsan Allah selamet versin. Bu sefer adamları, ‘Kılıçdaroğlu, bunları tersinden okur’ diyor. Belli tersinden okuduğu. Konuştukları zaten düzgün bir şey değil. Her şeyi tersinden okuyorsa bu memleketin hali ne olacak? Yazık değil mi millete.”

BAKMADAN GEÇME!