Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına tepki gösterdiler

Güncelleme Tarihi:

Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına tepki gösterdiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 15:27

Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına tepki gösterdiler

Haberin Devamı

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR Kardeşlik Platformu, geçen hafta İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa’nın cuma namazında ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.
Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasına tepki gösteren yaklaşık 200 kişi cuma namazı sonrası Reşadiye Camii önünde toplandı. Toplanan grup tekbir getirerek, ‘oluk oluk kan aksa kurtulacak el Eksa’, ‘’Abas’a selam direnişe selam’, ‘Filistin’den defol katil İsrail’ sloganları atttı. Grup daha sonra cami yanındaki Müftülük sokakta basın açıklaması yaptı. Eskişehir Kardeşlik Platformu Sözcüsü Muammer Karaman, “Bizler Kudüs’ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa’nın ibadete açılması, ezanın Kudüs’ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için Türkiye’nin dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışma için özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz” diye konuştu.
Basın açıklamasına katılanlar sloganlar atarak İkieylül Caddesi’nden Köprübaşı’na yürüdü. Yürüyüşe katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!