Merzifon Kaymakamlığı "meyve fidanlığı" projesi

Güncelleme Tarihi:

Merzifon Kaymakamlığı meyve fidanlığı projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 16:36

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, ilçe çiftçisine destek olmak amacıyla çeşitli meyvelerden oluşan bir fidanlık kuracaklarını açıkladı.

Balcı, kaymakamlık koordinesinde ve çeşitli kamu kurumlarının katılımıyla içinde 1 milyon meyve fidanının bulunacağı bir tesis kuracaklarını ifade etti.

Söz konusu tesisin bölgeye örnek olacağını vurgulayan Balcı, "Ceviz, badem, kızılcık kuşburnu, vişne, kiraz ve elma gibi meyvelerin fidanlarını kendimiz üreteceğiz. Sonbaharda bu meyve fidanlığı kurulmuş olacak. Burada amaç bölge çiftçimize destek vermek. Bu işler yapılırken sulama tesisleri kurulmasına da gayret edeceğiz. Her iki projeyle de para kazanmayı değil çiftçimizi zenginleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Köy muhtarlarından ağaçlandırma projelerine destek vermelerini isteyen Balcı, "Ağaçlandırmaya önem veren köylere daha çok yatırım yapılacak. Hangi köy daha çok bağ bahçe kurarsa ve fidan dikerse o köy daha çok hizmet alacak. Alt yapı çalışmalarında öncelik vereceğiz. Ağaçlandırma projesi köylerimiz arasında bir yarışa dönüşsün istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!