Meryem Ana evi'nde Paskalya ayini

Güncelleme Tarihi:

Meryem Ana evinde Paskalya ayini
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 18:49

Meryem Ana evi'nde Paskalya ayini

Haberin Devamı

Ayşe Havva GEYİK/SELÇUK (İzmir), (DHA)- İZMİR'in Selçuk İlçesi'ndeki Meryem Ana Evi'nde, Paskalya Bayramı nedeniyle ayin düzenlendi.
Meryem Ana Evi'ne gelenler, jandarmanın güvenlik kontrolünün ardından ayinin yapılacağı bölüme alındı. Ayin öncesinde Meryem Ana Evi'ni gezen yerli ve yabancı turistler, mum yaktı, isteklerini yazıp, dilek duvarına astı. Polonyalı Rahip Gover Maciej Sokolowski'nin yönettiği ayinde, İncil'den bölümler ve ilahiler okundu, dualar edildi. Ayine katılanlara paskalya çöreği ve renkli yumurta dağıtıldı. Sokolowski, ayin sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramı kutlamaya dün başladıklarını söyledi.
Yaşanan terör saldırılarına değinen Sokolowski, "Türkiye'deki olayları biliyoruz, onun için şüphe ettim insanlar gelecek mi gelmeyecek mi diye. Ama gerçekten büyük bir kalabalık geldi. Meryem Ana Evi sadece Hıristiyanlar için değil Müslümanlar için de önemli bir yer. Görüyorum ki Tanrı bize bu paskalya sayesinde, bu yer sayesinde çok büyük bir lütuf veriyor. Öncelikle birlik içinde, beraber yaşamak için Paskalya bir köprü gibi oldu. İnancımıza göre, İsa dirildi, üç gün mezarda kaldı. Ama sonra karanlığı yok etti. Bu diriliş sayesinde biz Hıristyanlar buradayız. O dirilmeseydi biz de olmazdık. Bu sevgi sayesinde Tanrı bize güç veriyor. Türkiye'de birlik için, kardeşlik için Mesih İsa bize güç veriyor" dedi.
Meryem Ana Evi'nin güvenlik güçleri tarafından çok iyi korunduğunu kaydeden Sokolowski, "Onun için korkmuyoruz, insanlar kendilerini evde gibi hissediyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!