GeriSeyahat Merve Sevi’nin favori mekânları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Merve Sevi’nin favori mekânları

Merve Sevi’nin favori mekânları

Oyuncu Merve Sevi (27), tam bir seyahat düşkünü. Seyahatin hem eğlenceli, hem dinlendirici olması gerektiğini düşünüyor. Tam bir İstanbul aşığı olan Sevi'ye, favori mekanlarını sorduk.

Merve Sevi’nin favori mekânları

CAFE NAR, İSTANBUL

Merve Sevi’nin favori mekânları


Rumelihisarı’ndaki Cafe Nar olağanüstü Boğaz manzarasıyla beni çeken bir mekân. İlginç mönüsü ve kahvaltı seçenekleri bu kafeyi tercih etme nedenlerimin başında geliyor. Ağaçların arasından Boğaz manzarasını izleyebileceğiniz balkonda kahvaltı keyfi gerçekten bambaşka. Kahvaltı mönüsünden ‘Aslı New York’ta’ ve ‘Yiğit’in tabağı’nı öneriyorum (cafenar.com).

AŞŞK KAHVE, İSTANBUL

Merve Sevi’nin favori mekânları

Kuruçeşme’de bulunan Aşşk Kahve’de Boğazın romantik manzarası beni her zaman cezbetmiştir. Elit, sakin ve huzurlu. Gidip kafamı dinlediğim, huzur bulduğum, benim için vazgeçilmez bir mekân. Nişantaşı’nda da bir şubesi olan kafe tatlılarıyla ön plana çıkıyor. Favorimse ‘Aşk-ı Memnu Tatlısı’ (asskkahve.com).

Merve Sevi’nin favori mekânları

TAPU, İZMİR

Merve Sevi’nin favori mekânları

Alaçatı’daki Tapu Restoran çok sevimli bir yer. Geçen yıl ilk kez gitme fırsatı bulduğum Tapu, 2010’da açıldı. Dekorasyon ve atmosferi çok samimi. Tarihi bir papaz evinin bahçesinde hizmet veriyor. Mönüdeki her yemek birbirinden lezzetli. Özellikle köftesinin tadı hâlâdamağımda (tapualacati.com).

AKIN BALIK, İSTANBUL

Merve Sevi’nin favori mekânları

Karaköy’deki restoran, Balık Pazarı’nın arkasında, sevimli bir bahçe içerisinde hizmet veriyor. Bana göre balık restoranı dediğin salaş ve rahat olmalı. Akın Balık bu tanıma uyuyor ve çok keyifli bir mekân. Mönüden önerim levrek marin, muazzam bir tadı var.

Merve Sevi’nin favori mekânları

FLAMINGO, İSTANBUL

Taksim’deki Flamingo, yurtdışındaki metropollerin kapısında kuyruk olan popüler mekânları andırıyor. Yeni açılan bir yer olmasına rağmen İstanbul’un en çok tercih edilen ve en kaliteli barları arasındaki yerini aldı. Restoranı da çok başarılı. Mönüye İtalyan yemekleri hâkim. Ayrıca Flamingo’nun alışılmışın dışında kokteyllerini denemenizi öneririm. Herkesin listesinde olması gereken bir bar (flamingoist.com)

LUCCA, İSTANBUL

Merve Sevi’nin favori mekânları

Bebek’in gözde mekânlarından Lucca. Son derece keyifli bir bar. Mönüdeki yemekler çeşitli ve lezzetli. Özellikle aperitiflerini öneririm. Mekânın müzikleri içkinizi yudumlarken sizi bambaşka yerlere götürüyor. Ancak kapıda biriken kalabalığa bir çözüm bulunmalı. Çünkü hem içeride oturanları rahatsız eden bir gürültü oluşuyor hem de bara gelenler oturmak için çok uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Bu sıkıntı giderildiğinde dört dörtlük bir mekân olacak (luccastyle.com).

Merve Sevi’nin favori mekânları

CRATOS, KIBRIS

Adadaki çoğu otelin aksine sizi casino havasıyla boğmayan, ferah ve şık bir otel. Büyük bir alan üzerine kurulmuş otelde yapılabilecek çok aktivite var. Bali masajları özel banyoların yapıldığı spa merkezinde yorgunluğunuzu atabilirsiniz (Ağustos fiyatlarına göre standart oda 274 TL’den başlıyor - cratospremium.com).

LUXOR, LAS VEGAS

Merve Sevi’nin favori mekânları

Keops Piramidi’nin bir kopyası şeklinde inşa edilmiş ve Vegas’ın simgesi haline gelmiş. Otelde inanılmaz partiler düzenleniyor. Diğer otellere geçiş sistemi mevcut. Her an her yerde olabiliyorsunuz. Çok büyük olmasına rağmen bu büyüklüğüyle sizi bunaltmıyor. Tüm Las Vegas’ı ayaklarınızın altına seren manzarası büyüleyici. Herkese önerebileceğim, her açıdan şahane bir otel (Luxor’da ağustos fiyatlarına göre standart oda 373 TL’den başlıyor - luxor.com).

False