"Mert, Serkan ve Erten'e güveniyorum"

Güncelleme Tarihi:

Mert, Serkan ve Ertene güveniyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 21:47

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, sol omzundan geçirdiği sakatlıktan dolayı doktorların kendisine ameliyat olmayı önerdiğini, ancak bu durum sezonu kapatmak anlamına geldiği için böyle bir müdahaleyi istemediğini söyledi. Milli kaleci, yokluğunda sarı-lacivertli takımın diğer kalecileri Mert Günok, Serkan Kırıntılı ve Erten Ersu'nun ellerinden geleni yapacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Volkan Demirel, FBTV'ye yaptığı açıklamada, Galatasaray ile oynadıkları derbi karşılaşmasında talihsiz bir şekilde sakatlandığını, yapılan tetkiklerde omzunda yırtık tespit edildiğini belirterek, şunları kaydetti:
“MR sonucunda bir yırtık tespit ettiler ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ancak ameliyat olmam durumunda 4-6 aylık bir periyotla sahalardan uzak kalacağımı söylediler. Bu da benim için sezonu kapatmak demekti. Geçmiş dönemlerde sağ omzumdan da bu şekilde bir sakatlık yaşamıştım. Bu anlamda daha önceki dönemlerden tecrübeli olduğum için ameliyat olmak istemedim. 8 sene önce yine sağ omzumda bir çıkma olmuştu. Almanya'da tedavi görüp, 15 gün sonra İstanbul'a dönmüştüm. Yine aynı tedaviyi sol omuza da uygulayacağız. Sağ omuzdan aldığımız performansı, sol omuzdan da almayı bekliyoruz. Şu an için fizik tedaviye başladım. Antrenörümüz Dolu Arslan ile program dahilinde yapacağımız çalışmaların ardından en kısa zamanda takımdaki yerimi alacağım.”

Sahalardan bir süre ayrı kalacağını belirten Volkan Demirel, yokluğunda sarı-lacivertli takımın diğer kalecileri Mert Günok, Serkan Kırıntılı ve Erten Ersu'nun ellerinden geleni yapacağını dile getirerek, “Şu anki şartlarda hangisi görev alırsa alsın elinden gelenin en iyisini yapacağına eminim. Tabii ki de hataları ve buna bağlı yedikleri goller olacaktır. Biz de zamanında çok hatalar yaptık. Bu şekilde kendinizi yetiştiriyorsunuz ve hata yaptıkça doğruları öğreniyorsunuz. Ben onlara sonuna kadar güveniyorum. Fenerbahçe kalesini de iyi şekilde koruyacaklarına eminim. Ben taraftarımızdan onlara güvenmelerini istiyorum” diye konuştu.

“Lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz”

Volkan Demirel, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Sanica Boru Elazığspor ile oynayacakları karşılaşmayı kazanarak, lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini dile getirdi. Tecrübeli kaleci, lige galibiyetle başlamayı istediklerini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elazığspor karşısında galibiyet alarak, lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Amacımız, hem Süper Lig'de şampiyon olmak hem de Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir başarı elde etmek. Evet, Galatasaray ile oynadığımız Süper Kupa maçını kaybettik ama önemli olan kupalar değil, önemli olan birliktelik ve takım olabilmektir. Geçen sezon bir takım zorluklar geçirdik ama yine de bu zorlukların üstesinden geldik. Takımımız içinde yer alan herkes bu takımın neler yapabileceğini biliyor. Hazırlık sürecindeyiz, bir takım sakatlıklar yaşıyoruz. Bunların hepsini aşarak, emin adımlarla hedeflerimize ulaşacağız. Takımımız her sene üzerine bir şeyler koyarak ilerliyor. Her sene yeni isimler takıma katılıyor. Bu sene de iyi bir takım kurduk, taraftarımızın da desteğiyle iyi işler yapacağımıza eminim.”

Volkan Demirel, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda karşılaşacakları Spartak Moskova'nın önemli bir rakip olduğunu kaydederek, “Eğer Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istiyorsak, ilk maçı deplasmanda kazanmamız gerekiyor. İyi bir skorla sahadan ayrılarak, kendi evimizde oynayacağımız rövanş karşılaşmasını avantaja çevirmek istiyoruz. Bunu yapabilecek güçte ve kapasitedeyiz. Güzel bir skorla da sahadan ayrılacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!