Mersinli taksiciler zam istiyor

Güncelleme Tarihi:

Mersinli taksiciler zam istiyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 13, 2017 16:14

Mersinli taksiciler zam istiyor

Haberin Devamı

MERSÄ°N’de taksiciler artan akaryakıt ve yedek parça fiyatları nedeni ile taksimetre ücretlerine zam istedi.Â
Bir grup taksici zam talebini görüşmek üzere Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı ile bir araya geldi. Çok sayıda taksi durağı temsilcisinin katıldığı görüşmede bir grup zam talebini geri çekerken, bir grup sadece taksimetre açılışına 25-50 kuruş arasında artış önerdi. Bunun üzerine Sarı bazı illerde sürdürülen çalışmaların sonuçları elde ettikten sonra yapılacak zam konusunun karara bağlanabileceğini söyledi.
KORSAN TAKSİCİ ŞİKAYETİ
Toplantıda ayrıca 'Korsan taksiler' nedeni ile sıkıntı yaşadıklarını dile getiren taksiciler bu konuda odanın etkin bir mücadele vermesini istedi. Başkan Sarı ise bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı:
"Türkiye’nin birçok kentinde, kurulan şirketlerle mobil VIP taksi sistemiyle taksici esnafının emeğini çalmaktadır. Mersin’de bazı turistik oteller bünyesinde de böyle uygulamalar olduğu bilgisi alınmaktadır. Bununla etkili bir mücadele stratejisi geliştirmek üzereyiz. Bu konudaki sorun, Büyükşehir Belediyesiyle birlikte başlatıp sonlandırdığımız yeni taksi duraklarının önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olması ile Mersin’de taksicilik günümüzün koşullarına uygun ve daha iyi yapılır hale gelecektir."

MERSÄ°N, (DHA)
FOTOÄžRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!