Mersinli çiftçiye eğitim

Güncelleme Tarihi:

Mersinli çiftçiye eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 11:35

Mersinli çiftçiye eğitim

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, tarımsal verimi arttırma ve çiftçileri bilinçlendirme amacıyla başlattığı uygulamalı eğitimlere hız verdi.
Uygulamalı eğitimler kapsamında Mersinli üreticilere, narenciye, bağ, sert çekirdekli meyveler, dış mekan süs bitkilerinde bitki besleme ve budama konularında 3 günlük uygulamalı eğitim verildi. Büyükşehir Belediyesi ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliği içerisinde yürütülen proje kapsamında, 13 ilçeden 80 üretici bilinçlendirildi. Kent ekonomisinin can damarı olan tarımı ayağa kaldırmak için başlayan uygulamada, üretimin ilk adımı olan üretici ve çiftçiyi eğiterek bilinçlenmesini hedeflendi. Tarımsal üretimin miktarının ve kalitesinin yükseltilmesi ve üreticilerin kültürel bakım işlemleri konusunda bilinçlenerek, yanlış uygulamaların ortadan kaldırılması amacıyla verilen eğitimlerde, bitki besleme ve gübreleme, bitki koruma ve yöntemleri, tesis kurulumu ve yetiştirme teknikleri, sulama, budama, anaç kullanımının önemi, bitki bilgisi ve bitki dikim tekniği konuları uygulamalı olarak anlatıldı.
Eğitim sonunda katılım sertifikası alan üreticilere bahçelerinde kullanmaları için budama makası, budama bıçkısı, tulum ve bahçe eldivenin yer aldığı bahçe malzemeleri seti hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!