Mersin'in kelebekleri kitaplaştı

Güncelleme Tarihi:

Mersinin kelebekleri kitaplaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 10:44

Mersin'in kelebekleri kitaplaştı

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)- MERSİN'de mali müşavir 64 yaşındaki Mustafa Eser, doğa gezilerinde çektiği kelebek fotoğraflarını kitaplaştırdı.  
Uzun yıllardır fotoğraf çeken Mustafa Eser, Mersin'in endemik bitkilerini fotoğraflayarak kitap haline getirmişti. Fotoğrafın ve doğanın kendisi için bir tutku olduğunu belirten Eser, bir arkadaşının desteği ile çıkardığı kitabın Türkiye'nin dört bir yanından ilgi görmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. 15 yıldır fotoğraf çektiğini ifade eden Eser, "Son 10 yıl içerisinde proje üretiyorum. Bu projede ise Mersin'in sadece bir Kızkalesi olmadığını, doğal bir zenginlik olduğunu göstermek istedim. Bunun ilk ayağı olan 'Makro Mersin 1001 Çiçek' kitaplaştı. Mersin kelebek anlamında da çok zengin. Çünkü Mersin'de yaklaşık 150 çeşit kelebek tespiti yapıldı. Bunların 61'ini fotoğrafladım. Bunu da 112 fotoğrafla bir albüm oluşturup Makro Mersin 1001 Kelebek olarak kitaplaştırdım. Oldukça ilgi gördü. Çok olumlu sonuçlar da aldım" dedi.
Yoğun iş temposundan uzaklaşmak için kendini fotoğrafla motive ettiğini kaydeden Eser şunları söyledi:
"Doğayı gerçekten çok seviyorum. Çünkü insanlardan kaçmak için fotoğrafa sığındım. Fotoğraf benim için kaçıştı. Önce arkeoloji, tarih, ardından makroya, doğaya yöneldim. Doğa bana hiçbir zaman oyun oynamadı, hile yapmadı, yalan söylemedi. Gençlik yıllarım da fotoğrafla iç içe geçti. Gençliğimde bir Zenit makine alarak fotoğraf çekmeye başlamıştım. O zamanlar anı fotoğrafları çekiyordum. Sonra Fotoğraf Derneği'ne giderek kurs aldım. Bununla birlikte doğaya çıktım. Çünkü doğa yalan söylemiyor, cömerttir. Siz doğaya güzel baktıkça o da size güzel bakıyor, dinlendiriyor, mutlu ediyor, huzur veriyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!