Mersin'e şehit ateşi düştü

Güncelleme Tarihi:

Mersine şehit ateşi düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 00:13

Mersin'e şehit ateşi düştü

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)- MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan iki askerden biri olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.
Nusaybin'de PKK'lılardan temizlenen mahallelerdeki evlerde arama yaparken binaya yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Mardin Kızıltepe Komando Taburu'nda bölük komutanı olan Jandarma Yüzbaşı 36 yaşındaki Halil Özdemir şehit oldu. Yüzbaşı Halil Özdemir'in şehit olduğu haberi, akşam saatlerinde Tarsus'un Şehitler Tepesi Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı Dilek Apartmanı'ndaki baba evine ulaştı. Acı haberi, Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can verdi. Haberi alınca baygınlık geçiren Hürü Özdemir'e hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.
BABA ŞAHADET HABERİNİ ANTALYA'DA ALDI
Çamlıyayla İlçesi Fakılar Mahalle Muhtarı olan baba Necmi Özdemir ise oğlunun şehadet haberini bir seminer için gittiği Antalya'da aldı. Oğlunun şehit haberiyle yıkılan baba Özdemir, Tarsus'a dönmek için yola çıktı.
Şehidin baba evinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asılırken, ev, olayı haber alan yakınları ve komşularıyla dolup taştı.
Çamlıyayla İlçesi Fakılar nüfusuna kayıtlı olan şehit Halil Özdemir’in Pınar Özdemir ile 1 yıl önce evlendiği belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!