Mersin’e iki kardeş şehir

Güncelleme Tarihi:

Mersin’e iki kardeş şehir
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 16:30

Mersin’e iki kardeş şehir

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Moğolistan Bayan Ulgii ve KKTC Gazimağusa Belediyesi ile ‘Kardeş Şehir Protokolü’ imzaladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz ile Bayan Ulgii Belediye Başkanı Bakhitkhumar Khakhan, Kardeş Şehir Protokolü’nü imzaladı. Başkan Kocamaz, yaptığı konuşmada kardeş şehir protokollerinin imzalanması ile birlikte kentler arasındaki kardeşliğin kayıt altına alındığını söyledi. Önemli olanın imzaların atılması olmadığını ifade eden Kocamaz, "Bu kardeşliğin dolu dolu yaşanması ve bizden sonraki nesillere aktarılması çok daha önemli. Bu yüzden karşılıklı öğrencilerimizin, iş adamlarının, meclis üyelerinin ve belediye başkanlarının gidip gelebilmesi bu işi daha da geliştirecek. Ticari ilişkileri de başlatarak bu işi taçlandırmak istiyoruz" dedi.
Moğolistan Bayan Ulgii Belediye Başkanı Khakhan, kente bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Mersin’in kardeşi olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu protokol sayesinde her iki ülke arasında sosyal ticari ve diğer alanlarda faaliyetlerin artacağını umuyorum" diye konuştu
Ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimağusa Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında da Kardeş Şehir Protokolü’ne imza atıldı.
Protokol, Başkan Kocamaz ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından imzalandı.
Başkan Kocamaz, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e kendilerini Mersin’de ağırladıkları için mutluluk duyduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Her ikimiz de sıcak iklim kuşağında yaşıyoruz ve sıcak iklim kuşağında yaşayan insanların kanı da sıcak olur ve birbiriyle çok çabuk ilişki kurabilir, diyalog içerisine girebilir. Sizlerle bizlerin bir köken birliği de var. Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs’ı hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır ve bırakmayacaktır."
İki ülke arasındaki ilişkilerin sadece genel idareler tarafından yönetilmesi halinde zaman zaman aksamalar vurgulayan Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onun için genel idarenin ilişkilerini yerel idarelerin de tamamlaması gerekiyor. Önemli olan halkların birliği, halkların kaynaşması ve birbirine yaklaşarak birbirini tanımaları çok daha kalıcı olur. Kıbrıs ile böyle bir kardeş şehir ilişkisini kayıt altına almak bizler için önemli."
KKTC Gazimağusa Belediye Başkanı Arter, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"İki kent arasında imzalanan bu protokol dolayısı ile göstermiş olduğunuz yakınlıktan dolayı çok teşekkür ederim. Sizlerin tecrübelerinizden faydalanacağımız için mutluyuz ve imzalanan bu protokol her iki kente de hayırlı olsun."

MERSİN, (DHA)
ME(ME/EŞ)(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!