Mersin'deki "paralel yapı" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Mersindeki paralel yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 16:57

- Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya'nın da aralarında bulunduğu meslekten ihraç edilen 3 emniyet mensubu teslim oldu

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Yasa dışı dinlemelerle ilgili emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan biri eski istihbarat şube müdürü 3 kişi teslim oldu.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan, daha önce meslekten ihraç edilen Eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya ile eski emniyet mensupları Yavuz Efe ve İlyas Avcı teslim olmak için Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı kişilerin ailelerinin de ellerinde pankartlarla beklediği Emniyet Müdürlüğü önünde gazetecilere açıklamada bulunan Ali İhsan Kaya, kendisinin ve 16 arkadaşının meslekten ihraç edildiğini hatırlatarak "İhraç edildiğimiz kurumla ilgili 19 yılın karşılığı olarak 19 dakika bile savunma yapamadım. Böyle bir karar verildi buna da saygılıyız. Hukuk karşısında hakkımızı arayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Yavuz Efe ve İlyas Avcı ile gözaltına alınan Ali Tozcu'nun avukatı Musa Bire de soruşturmaya ilişkin açıklamada bulundu.

Konuşmaların ardından 3 eski polis ailelerin sloganları eşliğinde Emniyet Müdürlüğü'ne girerek teslim oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!