Mersin'de yasadışı dinleme soruşturmasında mahkemeden 'devam' kararı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde yasadışı dinleme soruşturmasında mahkemeden devam kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 11:01

MERSİN'de, çok sayıda kişinin yasadışı dinlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin mahkemeden ‘devam’ kararı çıktı. Mersin Valiliği’nin soruşturma iznine şüpheli polisler tarafından yapılan itirazı, Adana Bölge İdare Mahkemesi geri çevirdi. 'Suç örgütü kurmak'la suçlanan 18 polis arasında yer alan memurlardan Mustafa Uğur Hatipoğlu’nun halen Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nde güvenlik şube müdürü olarak görev yaptığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Soruşturma dosyasında yer alan belgelere göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler hakkında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Aralarında, istihbarat şubenin eski görevlileri Ali İhsan Kaya, Hakan Işılak, Şevki Pekdemir, Ziya Albayrak, Mustafa Uğur Hatipoğlu’nun bulunduğu polislere yönelik suçlama, ‘suç işlemek amacı ile örgüt kurma’, ‘örgüte üye olma’, ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’kişiler arasındaki konuşmanın dinlenmesi ve kayda alınması’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal', ‘iftira…

VALİLİK KARARINA İTİRAZ
Geçtiğimiz yıl başlatılan soruşturma için Mersin Valiliği, soruşturma izni verdi. Valiliğin soruşturma izni sonrası savcılık soruşturması devam ederken, şüpheli 18 polis, valilik kararına itiraz için Adana Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
MAHKEME İTİRAZI GERİ ÇEVİRDİ
Karara yapılan itirazı Bölge İdare Mahkemesi reddetti. Mahkemenin red kararı 3 Mart 2016 olarak kayıtlara girdi. Mahkemeden gelen ‘devam’ kararı sonrası soruşturmaya kaldığı yerden devam edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

TELEFONLAR DİNLENDİ
Soruşturma dosyasına göre, şüpheliler 2008-2013 döneminde kentteki bir çok kişiyi yasadışı dinlemekle suçlanıyor. Dinlenen isimler arasında, kentin önde gelen iş insanlarından Hüseyin Arslan da yer alıyor. Dosyaya göre, Arslan’a ait GSM hatları dinlendi,  e-posta adresi yasadışı olarak izlendi. Yine, Mersin Barosu’na üye avukat Murat Altındere’nin de şahsi e-posta adresi ve bürosuna ait e-posta adresi yasadışı olarak dinlendi.

Mersinde yasadışı dinleme soruşturmasında mahkemeden devam kararı

‘GÜVENLİK’ ONA EMANET
Bu arada, şüpheli polisler arasında yer alan ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’la suçlanan polislerden Mustafa Uğur Hatipoğlu’nun il emniyet müdürlüğünde güvenlik şube müdürü olarak görev yaptığı anlaşıldı. Hatipoğlu, yasadışı dinleme olaylarının yaşandığı iddia edilen dönemde ise istihbarat şube’de büro amiri olarak görev yapıyordu.
MERSİN’DE YASA DIŞI DİNLEME DAVASI BAŞLADI
dgokce@hurriyet.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME!