Mersin'de usulsüz kullanılan yabancı plakalı araçlar

Güncelleme Tarihi:

Mersinde usulsüz kullanılan yabancı plakalı araçlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 17:09

- Yurt dışından yasal yollarla getirilen ancak usulsüz yollarla farklı kişilerin kullanımına sunulan yabancı plakalı araçlar, trafikten men edilerek Mersin Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından yasal yollarla getirildikten sonra usulsüz kullanıldığı belirlenen araçlara el koydu.

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, düzenlediği toplantıda, son dönemlerde Mersin'de oto galericiliği yapan esnafın ve vatandaşların beyanları doğrultusunda, yabancı plakalı araçlarla ilgili saha çalışması yaptıklarını belirtti.

Yapılan çalışmalar neticesinde Türkiye'ye yasal yollarla giren yabancı plakalı araçlardan bazılarının farklı kişilerce usulsüz kullanıldığını tespit ettiklerini ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"Bu tarz usulsüz kullanımlar ülkenin menfaatine de aykırılık teşkil ediyor. Yurt dışında piyasa değerinin çok altında, düşük fiyatlara satın alınan bu araçların, ülkemize yasal yollardan girişleri yapıldıktan sonra yasada belirtilen kişilerce kullanılmadığı, yüksek rakamlarla kiraya verildiği, usulsüz ya da mevzuata aykırı olmasına rağmen vekaletnameyle usulsüz şekilde kullandırıldığı tespit edildi. Bu şekilde vergi muafiyeti bulunan, ekonomik açıdan uygun olan bu araçların, yasada belirtilen şartlar dışında usulsüz olarak el değiştirmeleri, bu hakkı yasal olarak kullanan vatandaşlarımızın mağduriyetini arttırmakta ve haksız rekabet ortamının oluşmasına da neden olmaktadır."

Haberin Devamı

Bu şekilde kullanılan yabancı plakalı araçlar üzerinde denetimleri artırdıklarını kaydeden Özer, kısa süre içerisinde değişik marka ve modelde çok sayıda araç ile araç sahipleri hakkında, Gümrük Kanununa Muhalefet Suçundan gerekli yasal işlemleri yaptıklarını söyledi.

Bu arada, Mersin'de yaklaşık iki haftadır yürütülen denetimlerde el konulan 15 araç trafikten men edilerek Mersin Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!