Mersin’de Uluslararası Satranç Turnuvası heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de Uluslararası Satranç Turnuvası heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 15:39

Mersin’de Uluslararası Satranç Turnuvası heyecanı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle bu yıl 3'ncüsü gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Mersin Satranç Turnuvası'  10 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. 
15 Eylül'e kadar sürecek olan Uluslararası Mersin Satranç Turnuvası'nı nedeniyle düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, turnuvada mücadele edecek olan sporculardan Burcu Melis Temel ile Mersad Khodasheas katıldı.
Turnuvanın üçüncü kez Mersin'de düzenleniyor olmasından onur ve gurur duyduğunu belirten Başkan Kocamaz, "Sporun sadece insan sağlığına değil, toplum ruhuna da çok olumlu etkilerinin olduğunun bilinciyle Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'i markalaşmış bir spor kenti yapma yolunda kararlı adımlarla ilerliyoruz. Her alanda olduğu gibi sportif faaliyetlerde de ilkleri gerçekleştirerek 7'den 77'ye yerelden uluslararası camiaya kadar tüm dünyada, şehrimizi büyük bir onurla temsil ediyoruz" dedi.

10 ÜLKEDEN SPORCU KATILACAK
Kongre ve Sergi Sarayı'nda oynanacak ve geçtiğimiz yıl 2'ncisi yapılan turnuvada iki IM Normu (uluslararası usta) çıktı. İki Türk sporcu bu normları almaya hak kazandı. Turnuva A ve B olmak üzere iki kategoride gerçekleşecek. Toplam 51 bin 850 TL ödül dağıtılacak. A kategorisinde birincilik ödülü 7 bin TL,  B kategorisinde ise birincilik ödülü 2 bin TL ödül kazandıracak. Turnuvaya şu ana kadar 5 Uluslararası Büyük Usta (GM), 2 Uluslararası Kadın Usta (WGM) 7 uluslararası usta, 2 fide usta (FM), 1 bayan fide usta (WFM), 4 CM olmak üzere 21 unvanlı sporcu bulunuyor. Turnuvaya, Türkmenistan, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Moldova, İran, KKTC, Suriye, Gürcistan ve Türkiye olmak üzere 10 ülke sporcusu kayıt yaptırdı. 16 masada canlı yayın yapılacak olup, maçlar dünyanın her yerinden izlenebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!