Mersin'de Uluslararası Plaj Voleybolu

Güncelleme Tarihi:

Mersinde  Uluslararası Plaj Voleybolu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 16:10

Mersin'de Uluslararası Plaj Voleybolu

Haberin Devamı


MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından 27-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2017 CEV Avrupa Plaj Voleybolu Turu - Beach Volleyball Satellite Mersin için geri sayım başladı.
Kentte uluslararası sportif faaliyetlerin önünü açarak Mersin'in tüm dünyaya tanıtılması için yoğun çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, turnuvaya bu yıl dördüncü kez hazırlanıyor. 27 Temmuz'da saat 11.00'de oynanacak eleme turu karşılaşmaları ile başlayacak turnuva, 28-29 Temmuz tarihlerinde oynanacak ana tablo müsabakaları sonunda 30 Temmuz'da yapılacak yarı finaller, üçüncülük, dördüncülük ve final müsabakaları ile son bulacak.
Erkekler ve Kadınlar Final Müsabakaları ile ödül töreni NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak. Yerli ve yabancı sporcuların müsabakalarına ise 2 bin 500 seyirci kapasiteli Mersin Marina ve Fenerbahçe Meydanı sahne olacak. Türkiye, İngiltere, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Fransa, İtalya, Hollanda, Rusya, İsveç'in de aralarında bulunduğu toplam 21 ülkeden, 48 takım ve 96 sporcunun katılacağı organizasyonun ödül töreninde 15 bin euro para ödülü dağıtılacak. Türk ve yabancı sporcuların katılımı ile gerçekleşen ve Mersin'in dünyaya tanıtımı açısından son derece önemli olan müsabakalara bu yıl 24 kadın takımı da yerini alacak.  21 ülkeden gelecek olan sporcular, Mersin'in tarihi ve doğal güzellikleri ile tanışma fırsatı yakalayacak.
Uluslararası organizasyonlarla Mersin'in güzellikleri ile tüm dünyaya tanıtmak için gayret gösterdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Böyle uluslararası etkinlikler hem Mersin'de birleşmeyi, bütünleşmeyi sağlıyor, insanları bir araya getiriyor hem de Mersin'in tanıtımına çok büyük katkısı oluyor. Özellikle gençlerimizin sağlıklı mekanlarda, sporla iç içe yetişmesini arzu ediyoruz. Bu gayretlerimiz Mersinliler tarafından da ilgiyle izleniyor. Bu etkinliklere katılımların daha da artmasını bekliyoruz. İnşallah Mersin sporda hak ettiği yere gelecek" dedi.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!