Mersin'de teknoloji için işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Mersinde teknoloji için işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 12:32

Mersin'de teknoloji için işbirliği

Haberin Devamı

MERSİN Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde kurulu Teknoloji Transfer Ofisi’nin Teknopark içinde hizmet vermesi amacıyla iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Teknopark hizmet binasında düzenlenen imza törenine Vali Özdemir Çakacak, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurum ve İşletici Ticaret A.Ş. (Mersin Teknopark) Genel Müdürü Özgür Durmaz ve modül koordinatörleri katıldı.
Vali Çakacak, yaptığı konuşmada, araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetlerine ev sahipliği yapan Teknopark’ın ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla kendisini kanıtladığını söyledi. Çakacak, imzalanan protokol ile daha başarılı çalışmalara imza atılmasını amaçladıklarını kaydetti.
Rektör Çamsarı ise iki şu değerlendirmeyi yaptı: "Teknoloji Transfer Merkezi üniversitemizin sağ kolu ise Teknopark da sol koludur. Bu protokol sayesinde ortaya çıkan fikirlerin ticarileştirilmesi, fikir olmaktan çıkarak sanayi işbirliği ile üretiminin sağlanarak hayata geçirilmesi süreci daha da hızlı bir şekilde işleyecektir."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!